Cuketové krokety so zemiakovou kašou

Hodnotenie (5/5)
9
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Tuhle úpravu cukety u nás ochutnali a pochválili i zapřísáhlí odpůrci již zmíněné zeleniny, kteří tvrdí, že cukety nesnášejí a nikdy, zdůrazňuji nikdy, by je nedali do úst...Danula
Cuketové krokety so zemiakovou kašou
videní 375
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
300 g Cuketa
100 g Syr (tvrdý)
1 KS Vajce
4 PL Strúhanka
3 PL Múka hladká
1 ČL Soľ
1/2 ČL Čierne korenie mleté
3 strúčik Cesnak
Postup prípravy pre Cuketové krokety so zemiakovou kašou
  1. 1

    Rekapitulácia: Cca 300g cukety (mladé plody nelúpe a strúhame aj so šupkou, starší vydlabávám a zbavujem tvrdé šupky), 100g tvrdého syra (najemno nastrúhať), 1 vajce, 4 lyžice strúhanky, 3 lyžice hladkej múky, 1 lyžička soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 3 strúčiky cesnaku (prelisovať) a mimo to vajce, strúhanka a hladká múka na obalenie.

  2. 2

    Cuketu aj so šupkou nastrúhame na jemnom strúhadle, necháme "vyplakať" a potom vyžmýkať. Pridáme nastrúhaný syr, cesnak, soľ, korenie, vajce, múku a strúhanku a všetko dôkladne rukou premiešame. Podľa potreby kľudne ešte máličko zahustíme strúhankou, cesto je mäkké, ale malo by držať tvar. Ihneď tvoríme malé guličky, placky alebo valčeky, to záleží úplne na vašej fantázii, obalíme v trojobale a vyprážame vo vyššej vrstve oleja zo všetkých strán dozlatista.

  3. 3

    Hotové necháme odkvapkať na papierovej utierke a ihneď servírujeme.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Buchty na pare
Kuracie srdiečka na omáčke s jasmínovou ryžou
Lahodná roláda Deň a Noc
Karbonátky / Fašírky pečené v rúre
Šuhajdy z bielej čokolády
Hustá gulášová polievka z mletého mäsa a s haluškami
Pudingová lahôdka s lístkovým cestom a piškóty
Šuhajdy so salkom
Filé z aljašskej tresky v bylinkovom cestíčku
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf