Cuketové krokety so zemiakovou kašou

Hodnotenie (5/5)
9
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Tuhle úpravu cukety u nás ochutnali a pochválili i zapřísáhlí odpůrci již zmíněné zeleniny, kteří tvrdí, že cukety nesnášejí a nikdy, zdůrazňuji nikdy, by je nedali do úst...Danula
Cuketové krokety so zemiakovou kašou
Kuchár/ka: Danula
videní 168
11.05.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
300 g Cuketa
100 g Syr (tvrdý)
1 KS Vajce
4 PL Strúhanka
3 PL Múka hladká
1 ČL Soľ
1/2 ČL Čierne korenie mleté
3 strúčik Cesnak
Postup prípravy pre Cuketové krokety so zemiakovou kašou
  1. 1

    Rekapitulácia: Cca 300g cukety (mladé plody nelúpe a strúhame aj so šupkou, starší vydlabávám a zbavujem tvrdé šupky), 100g tvrdého syra (najemno nastrúhať), 1 vajce, 4 lyžice strúhanky, 3 lyžice hladkej múky, 1 lyžička soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 3 strúčiky cesnaku (prelisovať) a mimo to vajce, strúhanka a hladká múka na obalenie.

  2. 2

    Cuketu aj so šupkou nastrúhame na jemnom strúhadle, necháme "vyplakať" a potom vyžmýkať. Pridáme nastrúhaný syr, cesnak, soľ, korenie, vajce, múku a strúhanku a všetko dôkladne rukou premiešame. Podľa potreby kľudne ešte máličko zahustíme strúhankou, cesto je mäkké, ale malo by držať tvar. Ihneď tvoríme malé guličky, placky alebo valčeky, to záleží úplne na vašej fantázii, obalíme v trojobale a vyprážame vo vyššej vrstve oleja zo všetkých strán dozlatista.

  3. 3

    Hotové necháme odkvapkať na papierovej utierke a ihneď servírujeme.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Zapekaná cuketa so zemiakmi a mletým mäsom
Jablková bomba
Tatarský biftek
Mrkvovo jablkový šalát
Linecké keksy
Karfiolová polievka
Zeleninový šalát vhodný aj ako príloha
Bratislavské pliecko
Dusená pečeň na slanine a cibuli
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf