Cuketové krokety so zemiakovou kašou

Hodnotenie (5/5)
9
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Tuhle úpravu cukety u nás ochutnali a pochválili i zapřísáhlí odpůrci již zmíněné zeleniny, kteří tvrdí, že cukety nesnášejí a nikdy, zdůrazňuji nikdy, by je nedali do úst...Danula
videní 1783
11.05.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
300 g Cuketa
100 g Syr (tvrdý)
1 KS Vajce
4 PL Strúhanka
3 PL Múka hladká
1 ČL Soľ
1/2 ČL Čierne korenie mleté
3 strúčik Cesnak
Postup prípravy pre Cuketové krokety so zemiakovou kašou
  1. 1

    Rekapitulácia: Cca 300g cukety (mladé plody nelúpe a strúhame aj so šupkou, starší vydlabávám a zbavujem tvrdé šupky), 100g tvrdého syra (najemno nastrúhať), 1 vajce, 4 lyžice strúhanky, 3 lyžice hladkej múky, 1 lyžička soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 3 strúčiky cesnaku (prelisovať) a mimo to vajce, strúhanka a hladká múka na obalenie.

  2. 2

    Cuketu aj so šupkou nastrúhame na jemnom strúhadle, necháme "vyplakať" a potom vyžmýkať. Pridáme nastrúhaný syr, cesnak, soľ, korenie, vajce, múku a strúhanku a všetko dôkladne rukou premiešame. Podľa potreby kľudne ešte máličko zahustíme strúhankou, cesto je mäkké, ale malo by držať tvar. Ihneď tvoríme malé guličky, placky alebo valčeky, to záleží úplne na vašej fantázii, obalíme v trojobale a vyprážame vo vyššej vrstve oleja zo všetkých strán dozlatista.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Krehké tyčinky z jogurtového cesta
Domáca zmrzlina
Zapekané kuracie steaky s fazuľovými luskami
Kurací rezeň so zemiakmi (pyré)
Pečene zeleninové rizoto
Srnčí guláš s domácou knedľou
Najlepšia domáca sekaná FAVORIT
Salámovo syrový špíz
Pečený králik
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie