Syrové rohlíky ako slané pečivo

Hodnotenie (5/5)
9
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Už jsem tu nesčetněkrát přiznala, že i ty úplně obyčejné a každému notoricky známé věci mají u nás vždy trochu odlišnou vizáž. Takže ani ten naprosto banální rohlík se sýrem nevypadá tak jako v 99% domácností...Danula
Syrové rohlíky ako slané pečivo
Kuchár/ka: Danula
videní 175
08.05.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
300 ml Mlieko (vlažné)
450 g Múka hladká
3 ČL Cukor kryštálový
1 a 1/2 ČL Soľ
3 PL Olej
1/2 kocka Droždie (21g)
18 plátok Tavený syr (toustový)
1 KS Vaječný žĺtok
2 PL Mlieko
Postup prípravy pre Syrové rohlíky ako slané pečivo
  1. 1

    Syrové húsenice: 300ml vlažného mlieka, 450g hladkej múky, 3 lyžičky kryštálu, 1 a 1/2 lyžičky soli, 3 lyžice oleja, 1/2 kocky čerstvého droždia (21g) a mimo to 18 plátkov taveného syra (také tie jednotlivo balené v celofáne), 1 žĺtok a 2 lyžice mlieka.

  2. 2

    Cesto spracované a vykysnutý v pekárni, rozdelíme na 18 dielov, urobíme bochníčky a necháme asi 10 minút pod igelitom odpočinúť. Potom každý jednotlivo rozvaľkáme do obdĺžnika, na jednu polovicu položíme plátok syra a druhú polovicu pozdĺžne niekoľkokrát prerežeme ostrým nožom (až k okraju), voľne zmotáme ako roládku a spojom uložíme na plech s papierom na pečenie. Necháme asi 45 minút kysnúť pod igelitom, potom potrieme žĺtkom, rozšľahaným s mliekom a pečieme na 190 stupňov asi 15 minút.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Skvelá jemná kuracia omáčka
Strieborný losos a Batatové pyré
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Domáce Housky alebo žemle
Kuracie rizoto so slovenskou ryžou
Kuracia zmes a cukeťáky z muffinového plechu
Švédske mäsové guľky
Fazuľky na smotane
Syrové rohlíky ako slané pečivo
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf