Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
300 ml | Mlieko (vlažné) |
450 g | Múka hladká |
3 ČL | Cukor kryštálový |
1 a 1/2 ČL | Soľ |
3 PL | Olej |
1/2 kocka | Droždie (21g) |
18 plátok | Tavený syr (toustový) |
1 KS | Vaječný žĺtok |
2 PL | Mlieko |
Syrové húsenice: 300ml vlažného mlieka, 450g hladkej múky, 3 lyžičky kryštálu, 1 a 1/2 lyžičky soli, 3 lyžice oleja, 1/2 kocky čerstvého droždia (21g) a mimo to 18 plátkov taveného syra (také tie jednotlivo balené v celofáne), 1 žĺtok a 2 lyžice mlieka.
Cesto spracované a vykysnutý v pekárni, rozdelíme na 18 dielov, urobíme bochníčky a necháme asi 10 minút pod igelitom odpočinúť. Potom každý jednotlivo rozvaľkáme do obdĺžnika, na jednu polovicu položíme plátok syra a druhú polovicu pozdĺžne niekoľkokrát prerežeme ostrým nožom (až k okraju), voľne zmotáme ako roládku a spojom uložíme na plech s papierom na pečenie. Necháme asi 45 minút kysnúť pod igelitom, potom potrieme žĺtkom, rozšľahaným s mliekom a pečieme na 190 stupňov asi 15 minút.