listok
Danula Vašíčková

Porcií 3
Minút 45
Náročnosť Nízka

(4.92 / 5)
Videné: 5 477 x
Lievance s jahodovou polevou

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mlieko v hrnci trochu ohrejeme, malú časť odoberieme do hrnčeka, rozdrobíme do neho droždie, pridáme lyžičku cukru a trošku múky, dôkladne rozmiešame a necháme vzísť kvások. Ten potom vlejeme ku zvyšku mlieka, pridáme vajce, rozpustené maslo, citrónovú kôru, cukor, štipku soli a múku a najlepšie metlou vymiešame hladké cesto. Priklopíme pokrievkou a necháme vykysnúť, cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.

  • Krok 2.

    Potom použijeme malú naberačku, tá nám bude slúžiť ako odmerka. Cesto lejeme na máličko vymastenú panvicu a smažíme z oboch strán dozlatista. Smažíme malé lievance s priemerom asi 8cm a z tohto množstva cesta som urobila 30 kúskov.

  • Krok 3.

    Časť šťavy si schováme stranou (v tej budeme rozmiešavať pudingový prášok), zvyšný kompót a výživu nalejeme do kastrólika, pridáme cukor a pozvoľna varíme, potom prilejeme rozmiešaný pudingový prášok a ešte prevaríme. A ako čerešnička na torte ku všetkému bezchybne pasuje kyslá smotana zmiešaná s ušľahanú šľahačkou.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept