Lievance s jahodovou polevou

Hodnotenie (5/5)
11
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 3 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Lievance s jahodovou polevou
videní 295
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
375 g Múka hladká
600 ml Mlieko
40 g Cukor kryštálový
20 g Maslo (rozpustené)
1 KS Vajce
1/2 kocka Droždie
1 KS Citrónová kôra
1 štipka Soľ
Poleva:
Množstvo Ingrediencia
2 plechovkaZavárané jahody
1 pohárDetská výživa (jahodová)
1/2 balíčekJahodový puding
1 balíčekVanilkový cukor
1 PLCukor kryštálový (podľa chuti)
Postup prípravy pre Lievance s jahodovou polevou
  1. 1

    Mlieko v hrnci trochu ohrejeme, malú časť odoberieme do hrnčeka, rozdrobíme do neho droždie, pridáme lyžičku cukru a trošku múky, dôkladne rozmiešame a necháme vzísť kvások. Ten potom vlejeme ku zvyšku mlieka, pridáme vajce, rozpustené maslo, citrónovú kôru, cukor, štipku soli a múku a najlepšie metlou vymiešame hladké cesto. Priklopíme pokrievkou a necháme vykysnúť, cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.

  2. 2

    Potom použijeme malú naberačku, tá nám bude slúžiť ako odmerka. Cesto lejeme na máličko vymastenú panvicu a smažíme z oboch strán dozlatista. Smažíme malé lievance s priemerom asi 8cm a z tohto množstva cesta som urobila 30 kúskov.

  3. 3

    Časť šťavy si schováme stranou (v tej budeme rozmiešavať pudingový prášok), zvyšný kompót a výživu nalejeme do kastrólika, pridáme cukor a pozvoľna varíme, potom prilejeme rozmiešaný pudingový prášok a ešte prevaríme. A ako čerešnička na torte ku všetkému bezchybne pasuje kyslá smotana zmiešaná s ušľahanú šľahačkou.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Zákusok orechový chlebíček
Langoše
Mäsové guľky
Šošovicový prívarok
Viedenská roštenka s petržlenovým krémom
Jánošíkov tanier
Kokosové rezy
Morčacie soté špeciál
Langoše
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf