Domáce Housky alebo žemle

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
65 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Domáce Housky alebo žemle
Kuchár/ka: Danula
videní 406
01.05.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
250 ml Mlieko (vlažné)
1 kocka Droždie
500 g Múka hladká
2 PL Olej
80 g Majonéza
3 ČL Cukor kryštálový
1,5 ČL Soľ
1 ČL Rasca mletá
1 KS Vajce (na potretie)
Postup prípravy pre Domáce Housky alebo žemle
  1. 1

    Cesto zamiesime a necháme vykysnúť v pekárni. Rozdelíme na 6 dielov, necháme pod igelitom asi 10 minút oddýchnuť. Potom upletieme alebo inak vytvarujeme žemle. Uložíme ich na plech s papierom na pečenie a necháme asi 45 minút kysnúť.

  2. 2

    Potom potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme podľa chuti rascou, soľou alebo semienkami. Pečieme asi 20 minút ma 180 stupňov.

  3. 3

    Z cesta možno tvarovať nie len žemle ale aj pletenky, rožky, sendvič a pod.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Najlepšia domáca sekaná FAVORIT
Šošovicová polievka
Tofu syr s pečenou zeleninou
Bryndzové pirohy so smotanovou omáčkou
Fliačky s hlávkovou kapustou
Tatarský biftek
Ovocný šalát
Čevapčiči
Pečený králik
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf