Domáce Housky alebo žemle

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
65 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 2414
01.05.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
250 ml Mlieko (vlažné)
1 kocka Droždie
500 g Múka hladká
2 PL Olej
80 g Majonéza
3 ČL Cukor kryštálový
1,5 ČL Soľ
1 ČL Rasca mletá
1 KS Vajce (na potretie)
Postup prípravy pre Domáce Housky alebo žemle
  1. 1

    Cesto zamiesime a necháme vykysnúť v pekárni. Rozdelíme na 6 dielov, necháme pod igelitom asi 10 minút oddýchnuť. Potom upletieme alebo inak vytvarujeme žemle. Uložíme ich na plech s papierom na pečenie a necháme asi 45 minút kysnúť.

  2. 2

    Potom potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme podľa chuti rascou, soľou alebo semienkami. Pečieme asi 20 minút ma 180 stupňov.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Mätová limonáda
Slaninové balíčky
Hustá gulášová polievka z mletého mäsa a s haluškami
Cuketový koláč s kokosom - hrnčekový
Cícerová polievka
Kuracie srdiečka na omáčke s jasmínovou ryžou
Lahodný pomarančový rez so šľahačkou
Kuracie prsia v trojobale so sezamom a nové zemiaky
Salámovo syrový špíz
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie