Domáce Housky alebo žemle

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
65 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 2058
01.05.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
250 ml Mlieko (vlažné)
1 kocka Droždie
500 g Múka hladká
2 PL Olej
80 g Majonéza
3 ČL Cukor kryštálový
1,5 ČL Soľ
1 ČL Rasca mletá
1 KS Vajce (na potretie)
Postup prípravy pre Domáce Housky alebo žemle
  1. 1

    Cesto zamiesime a necháme vykysnúť v pekárni. Rozdelíme na 6 dielov, necháme pod igelitom asi 10 minút oddýchnuť. Potom upletieme alebo inak vytvarujeme žemle. Uložíme ich na plech s papierom na pečenie a necháme asi 45 minút kysnúť.

  2. 2

    Potom potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme podľa chuti rascou, soľou alebo semienkami. Pečieme asi 20 minút ma 180 stupňov.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Holandský rezeň
Bravčové na čiernom korení
Parádne Lasagne s mletým mäsom
Bravčový perkelt s haluškami
Grilované kurča na japonsky pôsob
Vyprážaná parenica plnená šunkou
Kurací rezeň plnený maslovým krémom
Koláč z kyslého mlieka
Miliónova polievka od starkej
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie