Domáce Housky alebo žemle

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
65 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 1774
01.05.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
250 ml Mlieko (vlažné)
1 kocka Droždie
500 g Múka hladká
2 PL Olej
80 g Majonéza
3 ČL Cukor kryštálový
1,5 ČL Soľ
1 ČL Rasca mletá
1 KS Vajce (na potretie)
Postup prípravy pre Domáce Housky alebo žemle
  1. 1

    Cesto zamiesime a necháme vykysnúť v pekárni. Rozdelíme na 6 dielov, necháme pod igelitom asi 10 minút oddýchnuť. Potom upletieme alebo inak vytvarujeme žemle. Uložíme ich na plech s papierom na pečenie a necháme asi 45 minút kysnúť.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Srnčí guláš s domácou knedľou
Orechovo tvarohová roláda
Pizza slimáky
Plnená kapusta - holúbky
Brokolicová polievka - Domáca krémová
Pivný guláš z teľacieho mäsa
Pečený cop z bravčového bôčika, dusenou kari mrkvou a zemiakmi
Kapustníky ako od babky
Kakaové palacinky
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf