Vyprážaný syr Niva a zemiaková kaša s restovanou cibuľkou

Hodnotenie (5/5)
7
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Když nevíte co by... Tak co si třeba osmažit Rokfór? Nějak jsem pocítila nutkání ukojit veškeré svoje úchylky najednou. :D :D :D Vím, že to není zrovínka nic zdravého, ale prostě mám ráda smažená jídla. No a k těm prostě neodmyslitelně patří tatarská omáčka. A do třetice všeho dobrého a zlého mám taky móóóc ráda sýry a zblajznu asi všechny vyjma Ementálu, ten mi moc nejede. Takže...Danula
videní 1979
30.04.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
200 g Syr niva s modrou plesňou
  Múka hladká
3 KS Vajce
Domáca majonéza:
Množstvo Ingrediencia
220 mlOlej slnečnicový
1 KSVajce
1 PLHorčica plnotučná
1 ČLCukor kryštálový
1 ČLOcot
1/2 ČLSoľ
1 štipkaČierne korenie mleté
Postup prípravy pre Vyprážaný syr Niva a zemiaková kaša s restovanou cibuľkou
  1. 1

    Nivu nakrájame na cca 1cm silné trojuholníky, obalíme v hladkej múke, v rozšľahanom vajci a v strúhanke. Keď máme všetky kúsky Nivy obalené, zriedime vajcia lyžicou mlieka (zmes potom lepšie nasiakne do predošlého obalu), prešľaháme, v tejto zmesi každý kúsok namočíme a opäť obalíme v strúhanke. Ihneď vyprážame vo vyššej vrstve oleja z oboch strán dozlatista a ukladáme na papierovú utierku, ktorá odsaje prebytočný tuk.

  2. 2

    Domáca majonéza: Všetky suroviny dáme do veľa úzke nádoby (ideálne originál od ručného el.šlehače, je nutné, aby sa tam hlava šľahača v priemere vošla tzv. Len tak tak), ponoríme šľahač až na dno, zapneme na najvyššie otáčky a pomaličky vysúvame. Žiadne zbesilé šľahanie sem a tam. Naozaj hustá majonéza sa tvorí priamo pred očami a je hotová behom okamihu. Ak si z nej chceme urobiť domácu tatarku, jednoducho potom pridáme najemno nakrájané sterilizované uhorky a cibuľku, prípadne dochutíme podľa fantázie.

  3. 3

    Zemiaková kaša je klasika, tak ako má každý rád :) my máme radi s restovanou cibuľkou ako "šťuchané zemiaky"

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kuracie mäso na sladko čili
Syrové špagety s nivou a cesnakom
Bravčové srdce na slaninke a tmavom pive
Rýchly krehký jogurtový koláč
Mäsové guľky
Vajíčková nátierka
Makový koláč s citrónovou polevou
Linecké keksy
Bravčové klopsy s paradajkovou omáčkou
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie