Vyprážaný syr Niva a zemiaková kaša s restovanou cibuľkou

Hodnotenie (5/5)
7
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Když nevíte co by... Tak co si třeba osmažit Rokfór? Nějak jsem pocítila nutkání ukojit veškeré svoje úchylky najednou. :D :D :D Vím, že to není zrovínka nic zdravého, ale prostě mám ráda smažená jídla. No a k těm prostě neodmyslitelně patří tatarská omáčka. A do třetice všeho dobrého a zlého mám taky móóóc ráda sýry a zblajznu asi všechny vyjma Ementálu, ten mi moc nejede. Takže...Danula
videní 2260
30.04.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
200 g Syr niva s modrou plesňou
  Múka hladká
3 KS Vajce
Domáca majonéza:
Množstvo Ingrediencia
220 mlOlej slnečnicový
1 KSVajce
1 PLHorčica plnotučná
1 ČLCukor kryštálový
1 ČLOcot
1/2 ČLSoľ
1 štipkaČierne korenie mleté
Postup prípravy pre Vyprážaný syr Niva a zemiaková kaša s restovanou cibuľkou
  1. 1

    Nivu nakrájame na cca 1cm silné trojuholníky, obalíme v hladkej múke, v rozšľahanom vajci a v strúhanke. Keď máme všetky kúsky Nivy obalené, zriedime vajcia lyžicou mlieka (zmes potom lepšie nasiakne do predošlého obalu), prešľaháme, v tejto zmesi každý kúsok namočíme a opäť obalíme v strúhanke. Ihneď vyprážame vo vyššej vrstve oleja z oboch strán dozlatista a ukladáme na papierovú utierku, ktorá odsaje prebytočný tuk.

  2. 2

    Domáca majonéza: Všetky suroviny dáme do veľa úzke nádoby (ideálne originál od ručného el.šlehače, je nutné, aby sa tam hlava šľahača v priemere vošla tzv. Len tak tak), ponoríme šľahač až na dno, zapneme na najvyššie otáčky a pomaličky vysúvame. Žiadne zbesilé šľahanie sem a tam. Naozaj hustá majonéza sa tvorí priamo pred očami a je hotová behom okamihu. Ak si z nej chceme urobiť domácu tatarku, jednoducho potom pridáme najemno nakrájané sterilizované uhorky a cibuľku, prípadne dochutíme podľa fantázie.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Džatky domáce ako od babky
Cuketa plnená mletým mäsom
Boršč
Oškvarková nátierka
Zapečené zemiaky so smotanou, brokolicou a kuracím mäsom
Kapustníky ako od babky
Kura na paprike
Jogurtové langoše
Pečený bravčový bôčik
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie