Vyprážaný syr Niva a zemiaková kaša s restovanou cibuľkou

Hodnotenie (5/5)
6
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Když nevíte co by... Tak co si třeba osmažit Rokfór? Nějak jsem pocítila nutkání ukojit veškeré svoje úchylky najednou. :D :D :D Vím, že to není zrovínka nic zdravého, ale prostě mám ráda smažená jídla. No a k těm prostě neodmyslitelně patří tatarská omáčka. A do třetice všeho dobrého a zlého mám taky móóóc ráda sýry a zblajznu asi všechny vyjma Ementálu, ten mi moc nejede. Takže...Danula
Vyprážaný syr Niva a zemiaková kaša s restovanou cibuľkou
Kuchár/ka: Danula
videní 304
30.04.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
200 g Syr niva s modrou plesňou
3 KS Vajce
Domáca majonéza:
Množstvo Ingrediencia
220 mlOlej slnečnicový
1 KSVajce
1 PLHorčica plnotučná
1 ČLCukor kryštálový
1 ČLOcot
1/2 ČLSoľ
1 štipkaČierne korenie mleté
Postup prípravy pre Vyprážaný syr Niva a zemiaková kaša s restovanou cibuľkou
  1. 1

    Nivu nakrájame na cca 1cm silné trojuholníky, obalíme v hladkej múke, v rozšľahanom vajci a v strúhanke. Keď máme všetky kúsky Nivy obalené, zriedime vajcia lyžicou mlieka (zmes potom lepšie nasiakne do predošlého obalu), prešľaháme, v tejto zmesi každý kúsok namočíme a opäť obalíme v strúhanke. Ihneď vyprážame vo vyššej vrstve oleja z oboch strán dozlatista a ukladáme na papierovú utierku, ktorá odsaje prebytočný tuk.

  2. 2

    Domáca majonéza: Všetky suroviny dáme do veľa úzke nádoby (ideálne originál od ručného el.šlehače, je nutné, aby sa tam hlava šľahača v priemere vošla tzv. Len tak tak), ponoríme šľahač až na dno, zapneme na najvyššie otáčky a pomaličky vysúvame. Žiadne zbesilé šľahanie sem a tam. Naozaj hustá majonéza sa tvorí priamo pred očami a je hotová behom okamihu. Ak si z nej chceme urobiť domácu tatarku, jednoducho potom pridáme najemno nakrájané sterilizované uhorky a cibuľku, prípadne dochutíme podľa fantázie.

  3. 3

    Zemiaková kaša je klasika, tak ako má každý rád :) my máme radi s restovanou cibuľkou ako "šťuchané zemiaky"

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Španielske vtáčky
Segedínsky guľáš
Plnené kuracie rolky s ryžou a hranolkami
Banán v čokoláde
Bravčové kocky na hrášku s tarhoňou
Špagety zapečené s mletým mäsom
Kuracie kúsky s brokolicovo-smotanovou omáčkou a domácimi širokými rezancami
Ryba na masle s hráškovým pyré
Jánošíkov tanier
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf