Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
125 g | Múka hladká |
125 g | Múka polohrubá |
15 g | Cukor kryštálový |
15 g | Droždie |
100 ml | Mlieko (vlažné) |
1/2 ČL | Soľ |
1 ČL | Citrónová kôra |
2 KS | Vaječný žĺtok |
30 g | Maslo (rozpustené) |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
600 ml | Mlieko |
100 ml | Smotana na šľahanie |
5 PL | Cukor kryštálový |
0,5 dl | RUM (UM) |
1 balenie | Banánový puding |
Dukátové buchtičky s banánovým krémom: Do hrnčeka s teplým mliekom rozdrobíme droždie, pridáme cukor a lyžicu hladkej múky, dôkladne rozmiešame a necháme vzísť kvások. Do misy vsypeme obe múky (samozrejme dá piecť len z hladkej), soľ a citrónovú kôru, prilejeme vyšlí kvások, pridáme žĺtky, rozpustené maslo a vymiešame hladké nelepivé cesto.
Necháme asi 1 hodinu kysnúť aj s misou prekrytou igelitom prikrývkou, potom vyklopíme na pracovnú dosku, rozdelíme na 4 diely, z každého vyvaľkáme dlhého hada a nakrájame na malé kúsky. Tie vsypeme do menšieho pekáčika (28x22cm), kam sme vliali rozpustené maslo (asi 50g), pekne všetky buchtičky premastíme zo všetkých strán (použijeme štetec, maslovačku alebo vlastné ručičky) a urovnáme tak, aby buchtičky ležali pekne vedľa seba, vložíme opäť do igelitového vrecia a necháme pekne vykysnúť (asi 45 minút).