Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
6 KS | Zemiaky (veľké) |
150 g | Bryndza |
150 g | Slanina |
150 g | Jarná cibuľka |
100 g | Syr (karička) |
50 g | Petržlenová vňať (na ozdobu) |
6 štipka | Čierne korenie |
200 g | Syr (tvrdý, strúhaný) |
V osolenej vode si uvaríme 6 stredných zemiakov v šupke. Vychladnuté zemiaky prekrojíme, vydlabeme stred, vyberieme a odložíme do misky. Na panvičke si opečieme na drobno pokrájanú slaninu s jarnou cibulkou. Vydlabané stredy zeniakov zmiešame s bryndzou, karičkou pridáme slaninku ,čierne mleté korenie a štipku soli. Zemiaky naplníme zmesou dáme na vrch strúhaný syr a pečieme cca 15 minút -180 stupňov .Ozdobíme vňaťkou.