Plnené gazdovské zemiaky

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Michaela Kubáň
videní 442
07.02.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
6 KS Zemiaky (veľké)
150 g Bryndza
150 g Slanina
150 g Jarná cibuľka
100 g Syr (karička)
50 g Petržlenová vňať (na ozdobu)
6 štipka Čierne korenie
200 g Syr (tvrdý, strúhaný)
Postup prípravy pre Plnené gazdovské zemiaky
  1. 1

    V osolenej vode si uvaríme 6 stredných zemiakov v šupke. Vychladnuté zemiaky prekrojíme, vydlabeme stred, vyberieme a odložíme do misky. Na panvičke si opečieme na drobno pokrájanú slaninu s jarnou cibulkou. Vydlabané stredy zeniakov zmiešame s bryndzou, karičkou pridáme slaninku ,čierne mleté korenie a štipku soli. Zemiaky naplníme zmesou dáme na vrch strúhaný syr a pečieme cca 15 minút -180 stupňov .Ozdobíme vňaťkou.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Michaela Kubáň
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Cuketové guličky so syrom Eidam
Králičie ragú a domáce rezance
Bloody Mary
Zemiakový šalát s domácou majonézou
Rýchla roláda s marhuľovou marmeládou
Karfiolové fašírky
Obľúbený maďarský guláš s domácim knedlíkom
Bryndzová nátierka
Kuracie prsia na olivách a paradajkách
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf