x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.


Langoše z jogurtového cesta

slide
Pozor Súťaž!
Súťaž o teplovzdušnú fritézu - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre
(5 / 5)
  • Vhodné na :

Polreich by plakal, Polreich by možná i řval...česká prasečinka, kečup a třicítka Eidam, ale co, když chutná, není co řešit...


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    1kg hladkej múky, 1 lyžička sódy bikarbóny (alebo 1 prášok do pečiva), 1 kocka droždia, 1 lyžička soli, 1/2l vlažného mlieka, 1 biely jogurt (cca180ml), 3 lyžice oleja. Vypracovať hladké cesto a v naolejovanej miske, prikryté igelitom nechať v chladničke asi 2 hodinky pomaly kysnúť. Potom už len na pomastenom podklade tvoriť jednotlivé langoše a smažiť vo vyššej vrstve oleja alebo masti. Cesto vydrží v chladničke zakryté až 3 dni. Neľakajte sa, langoše sú potom aj viac nadýchané. Já potieram zmesou cesnaku a kyslej smotany a véľa syru.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.