Langoše z jogurtového cesta

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 10 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Polreich by plakal, Polreich by možná i řval...česká prasečinka, kečup a třicítka Eidam, ale co, když chutná, není co řešit...Danula
videní 1082
17.01.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Múka hladká
1 ČL Sóda bikarbóna
1 kocka Droždie
1 ČL Soľ
0.5 l Mlieko (vlažné)
180 ml Jogurt biely (cca)
3 PL Olej
200 g Eidam tehla (aspoň)
100 ml Kečup (kto ako chce)
Postup prípravy pre Langoše z jogurtového cesta
  1. 1

    1kg hladkej múky, 1 lyžička sódy bikarbóny (alebo 1 prášok do pečiva), 1 kocka droždia, 1 lyžička soli, 1/2l vlažného mlieka, 1 biely jogurt (cca180ml), 3 lyžice oleja. Vypracovať hladké cesto a v naolejovanej miske, prikryté igelitom nechať v chladničke asi 2 hodinky pomaly kysnúť. Potom už len na pomastenom podklade tvoriť jednotlivé langoše a smažiť vo vyššej vrstve oleja alebo masti. Cesto vydrží v chladničke zakryté až 3 dni. Neľakajte sa, langoše sú potom aj viac nadýchané. Já potieram zmesou cesnaku a kyslej smotany a véľa syru.

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Krémová brokolicová polievka
Čevapčiči s opekanými zemiakmi
Cuketový nákyp so syrom
Taliansko bulharské rizoto
Obľúbený maďarský guláš s domácim knedlíkom
Bravčová panenka s cibuľkou
Šuhajdy s orechovou plnkou
Šošovicový prívarok
Bravčové jazýčky na cibuli a zemiakovo - syrové krokety
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie