Zemiakové placky plnené Hermelínom

Hodnotenie (4.8/5)
11
Čas prípravy
40 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Zemiakové placky plnené Hermelínom
Kuchár/ka: Danula
videní 636
14.01.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Zemiaky
3 strúčik Cesnak
120 g Múka hladká (od oka)
1 KS Cuketa
3 KS Syr hermelín
1 ČL Soľ (podľa chuti)
Postup prípravy pre Zemiakové placky plnené Hermelínom
  1. 1

    Urobíme klasické cesto na zemiakové placky, tak ako sme kto zvyknutý (já pridávam aj nahrubo nastrúhanú mladú ceketu aj so šupkou, placky sú tak jemnejšie), potom lyžicou dávame na panvicu do rozpáleného masti cesto, rozprestrieme tak, aby sa navrch vošla polovica kolečka Hermelína (sýr krájam napoly a potom ešte každú polovicu horizontálne prorežem, získam tak z jedného hermelína štyri polkolečká). Sýr položíme na cesto rezom dole a lyžicou opäť navrstvíme navrch zemiakové cesto, pekne uhladíme aj po stranách, aby syr nevytiekol a v okamžiku, keď je placka z jednej strany osmažená, rýchlim pohybom ho otočíme a dosmažíme.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Roláda bez múky s ananasovo-kokosovým krémom
Morčacie stehno na zeleninke
Morčacie soté špeciál
Rýchly krehký jogurtový koláč
Ovocný šalát
Zemiakový šalát bez majonézy
Perníkový koláč ala MIMI
Bryndzová nátierka
Maďarský guľáš inak
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf