Zemiakové placky plnené Hermelínom

Hodnotenie (4.9/5)
15
Čas prípravy
40 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 1853
14.01.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Zemiaky
3 strúčik Cesnak
120 g Múka hladká (od oka)
1 KS Cuketa
3 KS Syr hermelín
150   Bravčová masť
1 ČL Soľ (podľa chuti)
Postup prípravy pre Zemiakové placky plnené Hermelínom
  1. 1

    Urobíme klasické cesto na zemiakové placky, tak ako sme kto zvyknutý (já pridávam aj nahrubo nastrúhanú mladú ceketu aj so šupkou, placky sú tak jemnejšie), potom lyžicou dávame na panvicu do rozpáleného masti cesto, rozprestrieme tak, aby sa navrch vošla polovica kolečka Hermelína (sýr krájam napoly a potom ešte každú polovicu horizontálne prorežem, získam tak z jedného hermelína štyri polkolečká). Sýr položíme na cesto rezom dole a lyžicou opäť navrstvíme navrch zemiakové cesto, pekne uhladíme aj po stranách, aby syr nevytiekol a v okamžiku, keď je placka z jednej strany osmažená, rýchlim pohybom ho otočíme a dosmažíme.

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kakaové palacinky
koložvárska kapusta
Karfiolové fašírky
Cuketové rezy
Filé z tresky v bylinkovom cestíčku a zemiakovo hráškové pyré
Zákusok orechový chlebíček
Bolonské cestoviny s bešamelovou omáčkou
Krémová brokolicová polievka
Pivovarská bašta s cestovinami
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie