Zemiakové placky plnené Hermelínom

Hodnotenie (4.9/5)
14
Čas prípravy
40 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 1606
14.01.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Zemiaky
3 strúčik Cesnak
120 g Múka hladká (od oka)
1 KS Cuketa
3 KS Syr hermelín
150   Bravčová masť
1 ČL Soľ (podľa chuti)
Postup prípravy pre Zemiakové placky plnené Hermelínom
  1. 1

    Urobíme klasické cesto na zemiakové placky, tak ako sme kto zvyknutý (já pridávam aj nahrubo nastrúhanú mladú ceketu aj so šupkou, placky sú tak jemnejšie), potom lyžicou dávame na panvicu do rozpáleného masti cesto, rozprestrieme tak, aby sa navrch vošla polovica kolečka Hermelína (sýr krájam napoly a potom ešte každú polovicu horizontálne prorežem, získam tak z jedného hermelína štyri polkolečká). Sýr položíme na cesto rezom dole a lyžicou opäť navrstvíme navrch zemiakové cesto, pekne uhladíme aj po stranách, aby syr nevytiekol a v okamžiku, keď je placka z jednej strany osmažená, rýchlim pohybom ho otočíme a dosmažíme.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kuriatko na zelenine
Červená kapusta s bravčovým karé
Maďarský guľáš
Krémová tekvicová polievka hokkaido
Kuracie plátky (stehná) so šunkou, údeným syrom a tatarkové zemiaky
Kuracie prsia v horčicovej omáčke so slaninou
Špenátová roláda so syrom a šunkou
Skvelá jemná kuracia omáčka
Bravčová pečeň
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf