Ryžový nákyp

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
90 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Ryžový nákyp je jedno z mojich najobľúbenejších jedál cez letné horúce dni. Také jednoduché rýchle jedlo.Deni
Ryžový nákyp
Kuchár/ka: Deni
videní 246
15.07.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
150 g Maslo
400 g Ryža
2 balíček Vanilkový cukor
1 štipka Soľ
1 l Mlieko polotučné
4 KS Klinčeky
1 PL Cukor práškový (na posypanie)
2 KS Vajce slepačie
1 KS Citrón
2 PL Cukor kryštálový
10 KS Marhule
Postup prípravy pre Ryžový nákyp
  1. 1

    Ryžu prepláchneme a vsypeme do variacej osolenej vody. Dáme toľko vody, aby hladina vody bola cca 3 cm nad ryžou. Prdáme krinčeky a za občasného premiešania ražu varíme 10 minút. Potom prebytočnú vody zlejeme. Klinčeky vyberieme a ryžu zalejeme mliekom, najlepšie horúcim, a varíme.

  2. 2

    Za stáleho miešania ryžu dovaríme úplne do mäkka. Pridáme 2 balíčky vanilkového cukru, kryštálový cukor, kúsky masla, nastrúhanú citrónovú kôru a premiešame a prikryjeme. Pod pokrievkou necháme ryžu dojsť a vychladnúť.

  3. 3

    Žĺtky oddelíme od bielok a zamiešame do vychladenej ryže. Z bielok si vyšľaháme sneh a taktiež ho vmiešame do ryže.

  4. 4

    Zapekací pekáč vymastíme maslom a na dno rozotrieme polovicu ryže. Na ňu poukladáme polky marhúľ, jednu veľa druhej. Marhule prekryjeme vrstvou zvyšnej ryže. Na vrch poukladáme kúsky masla a dáme zapiecť do rúry. Pečieme cca 40-50 minút pri 150°C, dokiaľ sa na vrchu nevytvorí zlatistá vrstva a nákyp nezíska pevnú konzistenciu.

  5. 5

    Hotový nákyp môžme na tanieri poliať ovocnou šťavou alebo šťavou z kompótu.

Zdroj: womanonly.cz
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Živanská
Pirohy s údeným mäsom
Domáce cestoviny s brokolicovou omáčkou a kuracím mäsom
Hovädzí guláš na rakúsky spôsob
Jablková bomba
Bravčový perkelt s haluškami
Jahňací chrbát na rozmaríne so špenátom
Zapečené zemiaky so smotanou, brokolicou a kuracím mäsom
Kuracie kari placky z cukety
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf