Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
150 g | Maslo |
400 g | Ryža |
2 balíček | Vanilkový cukor |
1 štipka | Soľ |
1 l | Mlieko polotučné |
4 KS | Klinčeky |
1 PL | Cukor práškový (na posypanie) |
2 KS | Vajce slepačie |
1 KS | Citrón |
2 PL | Cukor kryštálový |
10 KS | Marhule |
Ryžu prepláchneme a vsypeme do variacej osolenej vody. Dáme toľko vody, aby hladina vody bola cca 3 cm nad ryžou. Prdáme krinčeky a za občasného premiešania ražu varíme 10 minút. Potom prebytočnú vody zlejeme. Klinčeky vyberieme a ryžu zalejeme mliekom, najlepšie horúcim, a varíme.
Za stáleho miešania ryžu dovaríme úplne do mäkka. Pridáme 2 balíčky vanilkového cukru, kryštálový cukor, kúsky masla, nastrúhanú citrónovú kôru a premiešame a prikryjeme. Pod pokrievkou necháme ryžu dojsť a vychladnúť.