Ryžový nákyp

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
90 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Ryžový nákyp je jedno z mojich najobľúbenejších jedál cez letné horúce dni. Také jednoduché rýchle jedlo.Deni
Kuchár/ka: Deni
videní 852
15.07.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
150 g Maslo
400 g Ryža
2 balíček Vanilkový cukor
1 štipka Soľ
1 l Mlieko polotučné
4 KS Klinčeky
1 PL Cukor práškový (na posypanie)
2 KS Vajce slepačie
1 KS Citrón
2 PL Cukor kryštálový
10 KS Marhule
Postup prípravy pre Ryžový nákyp
  1. 1

    Ryžu prepláchneme a vsypeme do variacej osolenej vody. Dáme toľko vody, aby hladina vody bola cca 3 cm nad ryžou. Prdáme krinčeky a za občasného premiešania ražu varíme 10 minút. Potom prebytočnú vody zlejeme. Klinčeky vyberieme a ryžu zalejeme mliekom, najlepšie horúcim, a varíme.

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: womanonly.cz

Pridaj komentár

Vyberáme pre teba
Maslové zemiaky s plnenou paprikou
Kurací paprikáš
Taliansko bulharské rizoto
Jahňacie kotlety
Holandský rezeň
Bravčové karé na prírodno so zeleninou a tarhoňou
Jednoduchá cuketová roláda so syrom
Maďarský guľáš
Srnčí guláš s domácou knedľou
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf