Ryžový nákyp

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
90 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Ryžový nákyp je jedno z mojich najobľúbenejších jedál cez letné horúce dni. Také jednoduché rýchle jedlo.Deni
Kuchár/ka: Deni
videní 1079
15.07.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
150 g Maslo
400 g Ryža
2 balíček Vanilkový cukor
1 štipka Soľ
1 l Mlieko polotučné
4 KS Klinčeky
1 PL Cukor práškový (na posypanie)
2 KS Vajce slepačie
1 KS Citrón
2 PL Cukor kryštálový
10 KS Marhule
Postup prípravy pre Ryžový nákyp
  1. 1

    Ryžu prepláchneme a vsypeme do variacej osolenej vody. Dáme toľko vody, aby hladina vody bola cca 3 cm nad ryžou. Prdáme krinčeky a za občasného premiešania ražu varíme 10 minút. Potom prebytočnú vody zlejeme. Klinčeky vyberieme a ryžu zalejeme mliekom, najlepšie horúcim, a varíme.

  2. 2

    Za stáleho miešania ryžu dovaríme úplne do mäkka. Pridáme 2 balíčky vanilkového cukru, kryštálový cukor, kúsky masla, nastrúhanú citrónovú kôru a premiešame a prikryjeme. Pod pokrievkou necháme ryžu dojsť a vychladnúť.

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: womanonly.cz

Pridaj komentár

Vyberáme pre teba
Dusená pečeň na slanine a cibuli
Pečené bravčové líčka so špenátom a jemným zemiakovým knedlíkom
Perníkový koláč ala MIMI
Syrové cestoviny so šunkou a slaninou
Pivovarská bašta s cestovinami
Slaninové balíčky
Rybacia pomazánka
Kuracie kúsky pečené na kyslej kapuste
Čevapčiči s opekanými zemiakmi
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie