Ryžové placky

Hodnotenie (4/5)
2
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Raz som sa náhodou ocitol v ázijskom bystré a pri prezeraní ponuky jedál ma zaujali ryžové placky, ochutnal som ich a bolo to fakt dobré. Preto som začal pátrať po recepte a teraz ho zdieľam s vami.Deni
Ryžové placky
Kuchár/ka: Deni
videní 194
15.07.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
250 g Ryža
1 KS Cibuľa
500 ml Zeleninový vývar
1 strúčik Cesnak
1 KS Vajce slepačie
1 zväzok Pažítka
1 štipka Soľ
1 PL Parmezán
1 štipka Čierne korenie
2 PL Múka hladká
1 dl Olej
Postup prípravy pre Ryžové placky
  1. 1

    Ryžu prepláchneme vodou ,zalejeme zeleninovým vývarom a uvaríme ryžu do mäkka necháme vychladnúť.

  2. 2

    Cibuľu a cesnak olúpeme, a nasekáme na drobno. Na oleji alebo na masle osmažíme cibuľu s cesnakom a primiešame ryžu. K tomu si nasekáme na jemno pažítku a spolu s vajíčkom a parmezánom vmiešame do ryže. Zmes premiešame osolíme, okoreníme a položíme bokom.

  3. 3

    Z ryžovej zmesi mokrými rukami vytvarujeme tenké placky, ktoré obalíme v múke. Následne ich opečieme na oleji do zlatistá, Hotové placky ukladáme na papierové utierky aby sme sa zbavili prebytočnej masti.

  4. 4

    Placky podávame s čerstvou zeleninou, šalátom alebo ako príloha k ľahkým hlavným chodom.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Šuhajdy so salkom
Kuracie na smotane
Domáce Housky alebo žemle
Filet na kôprovej omáčke
Krémová brokolicová polievka
Kurací srnčí chrbát
Muffiny
Hlivový perkelt
Pečené a plnené kura
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf