listok
Deni 

Porcií 4
Minút 45
Náročnosť Nízka

(4.38 / 5)
Videné: 6 610 x
Langoše
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : woman.sk

Komentár kuchára

Každý rok pravidelne cez leto na mestských trhoch musím mať langoš, bez toho to proste nejde.


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Vlažné mlieko zmiešame s cukrom a rozdrobíme do neho droždie. Kvások necháme cca 5 minút v teple. Múku osolíme a preosejeme do misky. Pridáme kvások a vymiesíme cesto.

  • Krok 2.

    Hotové cesto necháme aspoň 30 minút kysnúť v teple. Potom cesto vyvalíme na omučnený lopár a vyvaľkáme cca 2 cm hrubý plát, z ktorého vykrojíme kolečka. Tie necháme ešte 10 minút nakysnúť. Kolečka vykrojíme také veľké aké chceme približne veľké langoše.

  • Krok 3.

    V panvici rozpálime viac oleja. Ideálne toľko aby langoše pri pečení plávali alebo vo fritéze. Nakysnuté kolečká vytiahneme do strán. Aby bol stred tenší ako okraje. A smažíme na oleji do zlatistá.

  • Krok 4.

    Hotové langoše odkladáme na kuchynské utierky aby vpili do seba prebytočnú masť. Na tanieri si langoš ochutíme podľa seba syrom, kečupom, cesnakom, tatárskou omáčkou ....

Kuchár/ka

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept