x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.

slide
  • Porcie: 4
  • Typ : Jednoduchý
  • Príprava : 45 minút
  • Kuchyňa : -
  • Zdroj : woman.sk
Pozor Súťaž!
Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre
(4.38 / 5)
  • Vhodné na : Obed

Každý rok pravidelne cez leto na mestských trhoch musím mať langoš, bez toho to proste nejde.

Videné: 2 457 x


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Vlažné mlieko zmiešame s cukrom a rozdrobíme do neho droždie. Kvások necháme cca 5 minút v teple. Múku osolíme a preosejeme do misky. Pridáme kvások a vymiesíme cesto.

  • Krok 2.

    Hotové cesto necháme aspoň 30 minút kysnúť v teple. Potom cesto vyvalíme na omučnený lopár a vyvaľkáme cca 2 cm hrubý plát, z ktorého vykrojíme kolečka. Tie necháme ešte 10 minút nakysnúť. Kolečka vykrojíme také veľké aké chceme približne veľké langoše.

  • Krok 3.

    V panvici rozpálime viac oleja. Ideálne toľko aby langoše pri pečení plávali alebo vo fritéze. Nakysnuté kolečká vytiahneme do strán. Aby bol stred tenší ako okraje. A smažíme na oleji do zlatistá.

  • Krok 4.

    Hotové langoše odkladáme na kuchynské utierky aby vpili do seba prebytočnú masť. Na tanieri si langoš ochutíme podľa seba syrom, kečupom, cesnakom, tatárskou omáčkou ....

Kuchár/ka

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.