Každý rok pravidelne cez leto na mestských trhoch musím mať langoš, bez toho to proste nejde.
Vlažné mlieko zmiešame s cukrom a rozdrobíme do neho droždie. Kvások necháme cca 5 minút v teple. Múku osolíme a preosejeme do misky. Pridáme kvások a vymiesíme cesto.
Hotové cesto necháme aspoň 30 minút kysnúť v teple. Potom cesto vyvalíme na omučnený lopár a vyvaľkáme cca 2 cm hrubý plát, z ktorého vykrojíme kolečka. Tie necháme ešte 10 minút nakysnúť. Kolečka vykrojíme také veľké aké chceme približne veľké langoše.
V panvici rozpálime viac oleja. Ideálne toľko aby langoše pri pečení plávali alebo vo fritéze. Nakysnuté kolečká vytiahneme do strán. Aby bol stred tenší ako okraje. A smažíme na oleji do zlatistá.
Hotové langoše odkladáme na kuchynské utierky aby vpili do seba prebytočnú masť. Na tanieri si langoš ochutíme podľa seba syrom, kečupom, cesnakom, tatárskou omáčkou ....
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept