Langoše

Hodnotenie (4/5)
7
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Každý rok pravidelne cez leto na mestských trhoch musím mať langoš, bez toho to proste nejde.Deni
Langoše
Kuchár/ka: Deni
videní 252
10.07.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
300 ml Mlieko polotučné
0.5 ČL Cukor kryštálový
500 g Múka hladká
0.5 ČL Soľ
42 g Droždie (jedna kocka)
Postup prípravy pre Langoše
  1. 1

    Vlažné mlieko zmiešame s cukrom a rozdrobíme do neho droždie. Kvások necháme cca 5 minút v teple. Múku osolíme a preosejeme do misky. Pridáme kvások a vymiesíme cesto.

  2. 2

    Hotové cesto necháme aspoň 30 minút kysnúť v teple. Potom cesto vyvalíme na omučnený lopár a vyvaľkáme cca 2 cm hrubý plát, z ktorého vykrojíme kolečka. Tie necháme ešte 10 minút nakysnúť. Kolečka vykrojíme také veľké aké chceme približne veľké langoše.

  3. 3

    V panvici rozpálime viac oleja. Ideálne toľko aby langoše pri pečení plávali alebo vo fritéze. Nakysnuté kolečká vytiahneme do strán. Aby bol stred tenší ako okraje. A smažíme na oleji do zlatistá.

  4. 4

    Hotové langoše odkladáme na kuchynské utierky aby vpili do seba prebytočnú masť. Na tanieri si langoš ochutíme podľa seba syrom, kečupom, cesnakom, tatárskou omáčkou ....

Zdroj: woman.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Nepečený BeBe koláč - Kávový mramoráčik
Krehké šatôčky s kyslou smotanou
Hovädzí guľáš
Kuracie soté so syrovou omáčkou
Špagety ala Luky
Kuracie rezne v cestíčku so syrovou omáčkou
Zemiakové gnocchi so špenátom a kuracím mäsom
Tekvicová polievka - pomarančovo krémová
Kurací rezeň so zemiakmi (pyré)
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf