Langoše

Hodnotenie (4.3/5)
7
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Každý rok pravidelne cez leto na mestských trhoch musím mať langoš, bez toho to proste nejde.Deni
Kuchár/ka: Deni
videní 799
10.07.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
300 ml Mlieko polotučné
0.5 ČL Cukor kryštálový
500 g Múka hladká
0.5 ČL Soľ
42 g Droždie (jedna kocka)
Postup prípravy pre Langoše
  1. 1

    Vlažné mlieko zmiešame s cukrom a rozdrobíme do neho droždie. Kvások necháme cca 5 minút v teple. Múku osolíme a preosejeme do misky. Pridáme kvások a vymiesíme cesto.

  2. 2

    Hotové cesto necháme aspoň 30 minút kysnúť v teple. Potom cesto vyvalíme na omučnený lopár a vyvaľkáme cca 2 cm hrubý plát, z ktorého vykrojíme kolečka. Tie necháme ešte 10 minút nakysnúť. Kolečka vykrojíme také veľké aké chceme približne veľké langoše.

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: woman.sk

Pridaj komentár

Vyberáme pre teba
Šošovicová polievka
Tatarský biftek
Zemiaky na kyslo s fašírkou
Pečene zeleninové rizoto
Výborný farebný pekáčik
Fazuľový guláš z údeným mäsom
Holúbky - plnená kapusta
Kuracie prsia s broskyňou
Kuracie kúsky pečené na kyslej kapuste
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf