x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.

Deni 

Porcií 4
Minút 45
Náročnosť Nízka

(4.38 / 5)
Videné: 5 712 x
slide
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : woman.sk

Komentár kuchára

Každý rok pravidelne cez leto na mestských trhoch musím mať langoš, bez toho to proste nejde.


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Vlažné mlieko zmiešame s cukrom a rozdrobíme do neho droždie. Kvások necháme cca 5 minút v teple. Múku osolíme a preosejeme do misky. Pridáme kvások a vymiesíme cesto.

  • Krok 2.

    Hotové cesto necháme aspoň 30 minút kysnúť v teple. Potom cesto vyvalíme na omučnený lopár a vyvaľkáme cca 2 cm hrubý plát, z ktorého vykrojíme kolečka. Tie necháme ešte 10 minút nakysnúť. Kolečka vykrojíme také veľké aké chceme približne veľké langoše.

  • Celý postup nájdeš SEM

Kuchár/ka

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept