Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
3 KS | Vajce slepačie |
6 plátok | Plátkový syr |
6 KS | Chlieb (toasty) |
1 hrsť | Petržlenová vňať |
1 dl | Olej (na pečenie) |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 PL | Mlieko polotučné |
2 KS | Vajce slepačie |
1 štipka | Soľ |
1 štipka | Čierne korenie mleté |
10 g | Maslo |
Šesť plátkov chleba namažeme z ľahká maslom. Tri z nich posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a na každý pla´tok chleba položíme 2 plátky syru. Na syr položíme opäť chlieb. Nožom vykrojíme uprostred každého toastu otvor.
V mise rozmiešame jedno vajce spoločne s mliekom, soľou a korením.Pripravené toasty namočíme do mlieka s vajíčkom a dbamé na to aby sa vajce dostalo všade.
Na panvici si rozohrejeme olej a obalené toasty z jednej strany opečieme. Potom toasty otočíme a do vykrojeného otvoru vyklepneme jedno vajce. Toasty opekáme tak dlho, až nie sú vajíčka hotové. Podľa potreby môžeme toasty znovu obrátiť, ale dávame pozor aby nám vajce nevytieklo.
Hotové toasty podávame s čerstvou zeleninou.