Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
250 g | Saláma (mäkka) |
3 KS | Vajce slepačie |
150 g | Eidam tehla |
2 strúčik | Cesnak |
3 KS | Zemiaky |
1 KS | Cuketa |
1 ČL | Majoránka |
1 ČL | Čierne korenie mleté |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Mlieko polotučné (podľa potreby) |
  | Múka hladká (podľa potreby) |
Cuketu umyjeme a olúpeme, rozkrojíme a povyberáme semiačka. Potom ju nastrúhame na strúhadle alebo v mixéry. Ošúpeme si zemiaky a na jemnom strúhadle ich nastrúhame. Salámu a sýr nastrúhame tiež na jemnom strúhadle alebo nakrájame na malé kúsky.
V mise zmiešame cuketu, zemiaky, salámu, sýr, lisovaný cesnak, pridáme vajce, mlieko a zahustíme múkou. Ochutíme majoránkou, peprom a osolíme.
Z cesta vytvarujeme malé placky a opečieme ich na panvici z oboch strán.
Opečené placky podávame s varenými zemiaky alebo len tak so zeleninou.