Čerstvý karfiol zbavíme listov, hlúbiku a umyjeme pod studenou vodou. Nastrúhame si syr a zmiešame so strúhankou. Vajíčka rozmiešáme v osobitnej miske alebo na tanieri.
Očistený karfiol uvaríme v solenej vode s trochou rasce do polomäkka. Uvarený karfiol potom necháme vychladnúť.
Uvarený a vychladnutý karfiol nasekáme na drobno do misy, osolíme a opepríme. Pridáme rozmiešané vajíčka a múku. Všetko spojíme v nie veľmi tuhé cestíčko a tvoríme malé placky, ktoré obalijeme v strúhanke a opekáme na rozohriatej panvici. Pečieme do zlatistá
Ako prílohu môžme podávať varené zemiaky a zeleninový šalát. Prípadne tatársku omáčku alebo nejaký dresing.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept