Karfiolove placky

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
35 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Karfiolove placky
Kuchár/ka: Deni
videní 373
16.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
15 PL Múka hladká
1 KS Karfiol
50 g Eidam tehla
2 KS Vajce slepačie
100 g Strúhanka
Postup prípravy pre Karfiolove placky
  1. 1

    Čerstvý karfiol zbavíme listov, hlúbiku a umyjeme pod studenou vodou. Nastrúhame si syr a zmiešame so strúhankou. Vajíčka rozmiešáme v osobitnej miske alebo na tanieri.

  2. 2

    Očistený karfiol uvaríme v solenej vode s trochou rasce do polomäkka. Uvarený karfiol potom necháme vychladnúť.

  3. 3

    Uvarený a vychladnutý karfiol nasekáme na drobno do misy, osolíme a opepríme. Pridáme rozmiešané vajíčka a múku. Všetko spojíme v nie veľmi tuhé cestíčko a tvoríme malé placky, ktoré obalijeme v strúhanke a opekáme na rozohriatej panvici. Pečieme do zlatistá

  4. 4

    Ako prílohu môžme podávať varené zemiaky a zeleninový šalát. Prípadne tatársku omáčku alebo nejaký dresing.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Bravčové jazýčky na cibuli a zemiakovo - syrové krokety
Holúbky - plnená kapusta
Pečený losos s batatovými hranolkami a pečeným karfiolom
Kuracie prsia na prírodno s ryžou - fitness
Šampiňónová omáčka
Vajíčková nátierka so zelerom
Výborný recept na Španielske vtáčiky
Hovädzie plátky, šampiňónová omáčka a halušky z vajcového cesta
Zemiakový šalát bez majonézy
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf