Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
2 KS | Cibuľa |
50 g | Bravčová masť |
500 g | Šošovica |
3 PL | Múka hladká |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
  | Ocot (podľa chuti) |
Šošovicu premyjeme studenou vodou a namočíme ju aspoň na hodinu do studenej vody. Následne šošovicu uvaríme do mäkka. Po dovarení prebytočnú vodu zlejeme.
Následne olúpeme a nakrájame cibuľu, a opečieme ju na masti do zlatistá, zapražíme múkou, a zalejeme vodou. Do zmesi pridáme osot podľa chti cca 1-2 PL. Chvíľu povaríme a všetko to zmiešame s uvarenou šošovicou. Šošovicu potom môžme ešte ochutiť octom soľou a čierným korením a podľa potreby krátko povarím.