Šošovicový prívarok

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
90 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Šošovicový prívarok
Kuchár/ka: Deni
videní 452
16.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
2 KS Cibuľa
50 g Bravčová masť
500 g Šošovica
3 PL Múka hladká
Postup prípravy pre Šošovicový prívarok
  1. 1

    Šošovicu premyjeme studenou vodou a namočíme ju aspoň na hodinu do studenej vody. Následne šošovicu uvaríme do mäkka. Po dovarení prebytočnú vodu zlejeme.

  2. 2

    Následne olúpeme a nakrájame cibuľu, a opečieme ju na masti do zlatistá, zapražíme múkou, a zalejeme vodou. Do zmesi pridáme osot podľa chti cca 1-2 PL. Chvíľu povaríme a všetko to zmiešame s uvarenou šošovicou. Šošovicu potom môžme ešte ochutiť octom soľou a čierným korením a podľa potreby krátko povarím.

  3. 3

    Šošovicu na kyslo podávame klasicky s uvareným párkom, volským okom alebo s chlebíkom.

Zdroj: pluska.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Kokosový obaľovaný koláč
Bravčové srdce na slanine s jasmínovou ryžou
Cuketové guličky so zemiakovou kašou
Skvelá jemná kuracia omáčka
Grilovaný hermelín s medom a malinami
Skvelý hovädzí stroganov s ryžou
Uhorkový šalát
Špenátová bábovka
Frankfurtská polievka
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf