Šošovicový prívarok

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
90 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Deni
videní 797
16.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
2 KS Cibuľa
50 g Bravčová masť
500 g Šošovica
3 PL Múka hladká
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
  Ocot (podľa chuti)
Postup prípravy pre Šošovicový prívarok
  1. 1

    Šošovicu premyjeme studenou vodou a namočíme ju aspoň na hodinu do studenej vody. Následne šošovicu uvaríme do mäkka. Po dovarení prebytočnú vodu zlejeme.

  2. 2

    Následne olúpeme a nakrájame cibuľu, a opečieme ju na masti do zlatistá, zapražíme múkou, a zalejeme vodou. Do zmesi pridáme osot podľa chti cca 1-2 PL. Chvíľu povaríme a všetko to zmiešame s uvarenou šošovicou. Šošovicu potom môžme ešte ochutiť octom soľou a čierným korením a podľa potreby krátko povarím.

  3. 3

    Šošovicu na kyslo podávame klasicky s uvareným párkom, volským okom alebo s chlebíkom.

Zdroj: pluska.sk

Pridaj komentár

Vyberáme pre teba
Syrová polievka
Hovädzie znojemské mäso s ryžou
Tvarohové tyčinky
Grilovaný hermelín s grilovanou zeleninou
Výborný hrnčekový čokoládový koláč
Granadir
Medový krémeš špeciál
Syrové placky - zemiakové
Marhuľové rezy
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf