Videné: 7 408 x
Do misy dáme muku, cukor, drozdie a štipku soli. Premiešame a pridáme vajce a vlejeme mlieko a vypracujeme cesto.
Vypracované cesto necháme v miske, poprašíme troskou muky a zakryjeme. Uložíme na teple miesto a necháme postáť asi pol hodiny alebo viac kým nevykysne.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske.
Na cesto poukladáme kôpky lekváru asi 3 cm od seba. Použijeme hustý lekvár aby pri parení nevytekal.
Džem zabalíme do cesta a vytvarujeme malé buchtičky.
Buchtičky paríme prikryté 8 až 10 minút.
Hotové buchty polejem roztopeným maslom a posypem podľa chuti makom rozrobeným s práškovým cukrom, alebo kakaom či grankom.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept
Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.