x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.

Bryndzové pirohy

slide
  • Porcie: 4
  • Typ : Stredný
  • Príprava : 120 minút
  • Kuchyňa : -
  • Zdroj :
Pozor Súťaž!
Súťaž o sadu nožov od ObnovaStrechy.sk - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre
(4.67 / 5)
  • Vhodné na : Obed

Videné: 7 493 x


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Z hladkej múky, vajec, 300–400 ml vody a štipky soli vypracujte hladké nelepivé cesto. A uvaríme zemiaky.

  • Krok 2.

    Vychladnuté zemiaky olúpeme, rozmačkáme a postupne vmiešame bryndzu. Nakoniec pridejte nasekaný kôp, cibuľku alebo paitkur; časť si nechajte stranou k podávaní.

  • Krok 3.

    Cesto rozdelte na 2 diely a vyvaľkajte z neho dva rovnako veľké pláty o hrúbke 2 mm. Na jeden plát cesta dávajte lyžicu, v pravidelných intervaloch, asi 5 cm od sebe, kôpky náplne. Medzi Kôpkami náplne cesto potrite trochou vody a prekryte druhým plátom. Medzi kôpkami cesto pritlačte a rozkrájajte na jednotlivé kúsky.

  • Krok 4.

    Pirohy vkladajte do vriacej vody a varte dokiaľ nevyplávajú na povrch asi 5 minút. Uvarené pirohy vyberte a premyte vodou. Polejeme rozpusteným maslom a podávame s kyslou smotanou a opraženou slaninou.

Kuchár/ka

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.