Bryndzové pirohy

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
120 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Bryndzové pirohy
Kuchár/ka: Deni
videní 854
09.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
750 g Zemiaky
200 g Múka hladká
0.5 ČL Soľ
1 KS Vajce slepačie
250 g Bryndza
100 g Maslo
200 g Slanina
Postup prípravy pre Bryndzové pirohy
  1. 1

    Z hladkej múky, vajec, 300–400 ml vody a štipky soli vypracujte hladké nelepivé cesto. A uvaríme zemiaky.

  2. 2

    Vychladnuté zemiaky olúpeme, rozmačkáme a postupne vmiešame bryndzu. Nakoniec pridejte nasekaný kôp, cibuľku alebo paitkur; časť si nechajte stranou k podávaní.

  3. 3

    Cesto rozdelte na 2 diely a vyvaľkajte z neho dva rovnako veľké pláty o hrúbke 2 mm. Na jeden plát cesta dávajte lyžicu, v pravidelných intervaloch, asi 5 cm od sebe, kôpky náplne. Medzi Kôpkami náplne cesto potrite trochou vody a prekryte druhým plátom. Medzi kôpkami cesto pritlačte a rozkrájajte na jednotlivé kúsky.

  4. 4

    Pirohy vkladajte do vriacej vody a varte dokiaľ nevyplávajú na povrch asi 5 minút. Uvarené pirohy vyberte a premyte vodou. Polejeme rozpusteným maslom a podávame s kyslou smotanou a opraženou slaninou.

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Jánošíkov tanier
Čerešňový koláč s čokoládou a syrom
Špagety zapečené s mletým mäsom
Červená kapusta s bravčovým karé
Dukátové buchtičky
Kurací plátok na prírodno so šampiňónmi
Bravčové medailóniky s hubami
Domáca knedľa s hríbovo - syrovou omáčkou
Zemiakovo klobásový špíz
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf