Tekvicový prívarok

slide
  • Porcie: 2
  • Typ : Jednoduchý
  • Príprava : 45 minút
  • Kuchyňa : -
  • Zdroj : Deni
Pozor Súťaž!
Súťaž o pobyt pre 2 osoby - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre
(4.5 / 5)
  • Vhodné na : Obed


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Na rozohriatom oleji alebo na masti si do zlatistá opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Tekvicu si očistíme, lyžicou odstránime dužinu s jadrami a nakrájame ju na kocky. Pridáme do hrnca k opraženej cibuli a spolu ešte trocha opražíme. Podlejeme malým množstvom vody a dusíme ju do mäkka. Podľa potreby podlievame.

  • Krok 2.

    Keď je tekvica mäkká, dolejeme viac vody, tak aby bola zaliata (cca 2 cm nad tekvicou). Ponorným mixérom dobre rozmixujeme a pridáme smotanu na varenie, ktorú sme si rozmiešali s hladkou múkou - cca 1 PL (môžeme doliať aj trocha mlieka).

  • Krok 3.

    Prívarok dobre prevaríme a podávame s uvarenými zemiakmi a nejakým chutným mäsom alebo so šunkou.

Kuchár/ka

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.