Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 KS | Tekvica maslová |
1 KS | Cibuľa |
1 dl | Olej slnečnicový |
150 ml | Smotana na varenie |
2 PL | Múka hladká |
200 g | Zemiaky |
2 štipka | Soľ |
2 štipka | Čierne korenie mleté |
2 KS | Biele korenie |
Na rozohriatom oleji alebo na masti si do zlatistá opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Tekvicu si očistíme, lyžicou odstránime dužinu s jadrami a nakrájame ju na kocky. Pridáme do hrnca k opraženej cibuli a spolu ešte trocha opražíme. Podlejeme malým množstvom vody a dusíme ju do mäkka. Podľa potreby podlievame.
Keď je tekvica mäkká, dolejeme viac vody, tak aby bola zaliata (cca 2 cm nad tekvicou). Ponorným mixérom dobre rozmixujeme a pridáme smotanu na varenie, ktorú sme si rozmiešali s hladkou múkou - cca 1 PL (môžeme doliať aj trocha mlieka).