Tekvicový prívarok

Hodnotenie (4.5/5)
2
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 2 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Tekvicový prívarok
videní 527
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Tekvica maslová
1 KS Cibuľa
1 dl Olej slnečnicový
150 ml Smotana na varenie
2 PL Múka hladká
200 g Zemiaky
2 štipka Soľ
2 štipka Čierne korenie mleté
2 KS Biele korenie
Postup prípravy pre Tekvicový prívarok
  1. 1

    Na rozohriatom oleji alebo na masti si do zlatistá opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Tekvicu si očistíme, lyžicou odstránime dužinu s jadrami a nakrájame ju na kocky. Pridáme do hrnca k opraženej cibuli a spolu ešte trocha opražíme. Podlejeme malým množstvom vody a dusíme ju do mäkka. Podľa potreby podlievame.

  2. 2

    Keď je tekvica mäkká, dolejeme viac vody, tak aby bola zaliata (cca 2 cm nad tekvicou). Ponorným mixérom dobre rozmixujeme a pridáme smotanu na varenie, ktorú sme si rozmiešali s hladkou múkou - cca 1 PL (môžeme doliať aj trocha mlieka).

  3. 3

    Prívarok dobre prevaríme a podávame s uvarenými zemiakmi a nejakým chutným mäsom alebo so šunkou.

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Kuracie prsia (soté) s hráškom, kukuricou a ryžou
Kuracie rizoto so zeleninou
Sviečková na smotane
Kuracie medailónky
Kuracie prsia v horčicovej omáčke so slaninou
Kuracie soté so syrovou omáčkou
Rizoto so sušenými paradajkami
Minútkové špagety s kyslou smotanou
Kuracia pečeň na smotane s ryžou
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf