Zapekaný karfiol

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Zapekaný karfiol
Kuchár/ka: Mária
videní 892
31.05.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Karfiol
250 g Kyslá smotana
3 PL Majonéza
2 PL Horčica plnotučná
150 g Parmezán
1 PL Olej
7 KS Zemiaky
2 ČL Soľ
1 ČL Čierne korenie mleté
0.5 balenie Americké zemiaky (korenie)
Postup prípravy pre Zapekaný karfiol
  1. 1

    Karfiol rozdelený na ružičky si uvaríme v osolenej vode. Varíme ho tak aby sa nám nerozpadol, nemusí byť úplne mäkký, keďže ho budeme ešte piecť

    foto receptu
  2. 2

    Pripravíme si zemiaky na spôsob amerických - okoreníme, omastíme olejom a dobre premiešame. Uložíme do zapekacej misky, ktorú sme si tiež vymastili olejom. Zemiaky rozhrneme po kraji misky a do stredu dáme uvarený karfiol.

  3. 3

    V mištičke si rozmiešame kyslú smotanu, majonézu, horčicu a cca 1PL oleja. Pridáme soľ a čierne korenie. Takto pripravenú omáčku polejeme a dobre rozotrieme na karfiol.

    foto receptu
  4. 4

    Pridáme plátky syra a na vrch nasypeme strúhanku tak, aby nám prekryla celý karfiol.

    foto receptu
  5. 5

    Pečieme v rozohriatej rúre pri 180-200 stupňoch cca 20 minút. Tesne pred koncom odkryjeme a necháme ešte zapiecť.

Zdroj: Radvarim
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Hovädzie pliecko na horčici s ryžou
Bravčové medailónky v slaninke
Cuketa plnená Hermelínom
Hovädzie znojemské mäso s ryžou
Pečené bravčové líčka so špenátom a jemným zemiakovým knedlíkom
Kuracie prsia v horčicovej omáčke so slaninou
Rybacia pomazánka
Zemiakový šalát bez majonézy
Strúhaný tvarohový
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf