Zapekaný karfiol

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Zapekaný karfiol
Kuchár/ka: Mária
videní 818
31.05.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Karfiol
250 g Kyslá smotana
3 PL Majonéza
2 PL Horčica plnotučná
150 g Parmezán
1 PL Olej
7 KS Zemiaky
2 ČL Soľ
1 ČL Čierne korenie mleté
0.5 balenie Americké zemiaky (korenie)
Postup prípravy pre Zapekaný karfiol
  1. 1

    Karfiol rozdelený na ružičky si uvaríme v osolenej vode. Varíme ho tak aby sa nám nerozpadol, nemusí byť úplne mäkký, keďže ho budeme ešte piecť

    foto receptu
  2. 2

    Pripravíme si zemiaky na spôsob amerických - okoreníme, omastíme olejom a dobre premiešame. Uložíme do zapekacej misky, ktorú sme si tiež vymastili olejom. Zemiaky rozhrneme po kraji misky a do stredu dáme uvarený karfiol.

  3. 3

    V mištičke si rozmiešame kyslú smotanu, majonézu, horčicu a cca 1PL oleja. Pridáme soľ a čierne korenie. Takto pripravenú omáčku polejeme a dobre rozotrieme na karfiol.

    foto receptu
  4. 4

    Pridáme plátky syra a na vrch nasypeme strúhanku tak, aby nám prekryla celý karfiol.

    foto receptu
  5. 5

    Pečieme v rozohriatej rúre pri 180-200 stupňoch cca 20 minút. Tesne pred koncom odkryjeme a necháme ešte zapiecť.

Zdroj: Radvarim
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Kuracia pečeň na smotane s ryžou
Domáci púpavový sirup
Jablkové lievance s jahodovou polevou a šľahačkou
Pstruh na provensálsky spôsob
Cuketové guličky so syrom Eidam
Hrášková polievka
Hovädzí chalupársky guláš s bravčovým bôčikom v kotlíku
Hovädzie plátky, šampiňónová omáčka a halušky z vajcového cesta
Skvelé špagety s mletým mäsom
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf