Domáca knedľa s hríbovo - syrovou omáčkou

Hodnotenie (4/5)
2
Čas prípravy
120 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 589
31.05.2018
Domáca knedľa
Množstvo Ingrediencia
500 g Múka polohrubá
1 ČL Cukor kryštálový
0.5 ČL Soľ
1 kocka Droždie
1 KS Vajce
1 PL Olej
3 dl Mlieko
Omáčka
Množstvo Ingrediencia
3 hrsťSušené huby
250 mlSmotana na varenie
3 KSTavený syr (trojuholníky napr.karička)
1 ČLSoľ
1 ČLČervená paprika sladká
1 KSCibuľa
1 dlOlej
2 dlMlieko
2 ČLPetržlenová vňať
Postup prípravy pre Domáca knedľa s hríbovo - syrovou omáčkou
  1. 1

    Príprava knedlí: Všetky ingrediencie premiešame a necháme 1 hodinu zakryté kysnúť. Pomúčime si pracovnú dosku a dáme na ňu cesto. Rozdelíme si ho na dve polovice a necháme ešte na 15 minút kysnúť.

  2. 2

    Medzitým si parák vymastíme olejom a pokladáme ho do hrnca, kde máme cca 2 dcl vody. Na parák si položíme najprv jednu polovicu cesta a potom druhú. Zakryjeme a necháme pariť.

  3. 3

    Obe polovice sa paria tak 20 minút každá. Hotovú knedľu vyberieme a trochu omastíme olejom.

  4. 4

    Príprava omáčky: Hríby dáme do vody, aby sa trošku nadýchali. Do panvice si nalejeme olej. Pokrájame si cibuľu a pridáme do oleja spolu s petržlenovou vňaťou a restujeme ju na oleji. Pridáme hríby (vyžmýkané, bez vody) a restujeme ďalej. Okoreníme červenou paprikou a soľou.

  5. 5

    Nakoniec pridáme smotanu a syr na zahustenie. Ak je to príliš husté prilejeme mlieko a necháme povrieť.

Zdroj: Radvarim

Pridaj komentár

profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Sex na tanieri ako výborný koláč
Pečená kačka, kapusta a domáca knedľa
Omeleta so šunkou
Bravčové líčka na pive
Restovaná kuracia pečeň
Taliansko bulharské rizoto
Bravčová panenka s cibuľkou
Najlepšia domáca sekaná FAVORIT
Buchty na pare
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf