listok
Mária Fiľakovská

Porcií 4
Minút 60
Náročnosť Nízka

(4.71 / 5)
Videné: 5 160 x
Langoše
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Radvarim

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Múku si preosejeme do misky. Zohrejeme si asi pol pohára mlieka, tak aby nebolo horúce. Do múky urobíme jamku, nalejeme zohriate mlieko, rozdrvíme doň droždie a pridáme čajovú lyžičku kryštálového cukru. Vidličkou jemne premiešame, zakryjeme a necháme v teple kým sa urobí kvások.

  • Krok 2.

    Ak máme kvások urobený, na bok na múku pridáme vajíčka, soľ, kyslú smotanu a zvyšok zohratého mlieka. Cesto začneme miesiť. Ja ho zásadne miesim rukou, no vo veľa domácnostiach to dnes už zrejme robí kuchynský robot. Ak je cesto príliš husté dolejeme ešte trocha mlieka a miesime, kým nie je pripravené na kysnutie - cca 20 minút. Jemne poprášime múkou a zakryté nechamé vykysnúť.

  • Krok 3.

    Vykysnuté vyklopíme na dosku, trocha poprekladáme a urobíme malé bochníky, ktoré postupne po jednom rozvaľkávame na kolieska (z 1kg múky vyjde nejakých 10-11 langošov v priemere cca 25cm). Kolieska vyprážame v rozohriatom oleji.

  • Krok 4.

    Hotové langoše potrieme cesnakom, pridáme tatársku omáčku, nastrúhaný syr a pár kvapiek kečupu a papáme :)

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept