Langoše

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Langoše
Kuchár/ka: Mária
videní 611
31.05.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Múka hladká
150 g Kyslá smotana
1 KS Droždie
200 ml Mlieko
2 KS Vajce
1 ČL Cukor kryštálový
4 ČL Soľ
3 strúčik Cesnak
200 g Eidam tehla
20 g Tatárska omáčka (podľa chuti )
20 g Kečup (podľa chuti )
Postup prípravy pre Langoše
  1. 1

    Múku si preosejeme do misky. Zohrejeme si asi pol pohára mlieka, tak aby nebolo horúce. Do múky urobíme jamku, nalejeme zohriate mlieko, rozdrvíme doň droždie a pridáme čajovú lyžičku kryštálového cukru. Vidličkou jemne premiešame, zakryjeme a necháme v teple kým sa urobí kvások.

  2. 2

    Ak máme kvások urobený, na bok na múku pridáme vajíčka, soľ, kyslú smotanu a zvyšok zohratého mlieka. Cesto začneme miesiť. Ja ho zásadne miesim rukou, no vo veľa domácnostiach to dnes už zrejme robí kuchynský robot. Ak je cesto príliš husté dolejeme ešte trocha mlieka a miesime, kým nie je pripravené na kysnutie - cca 20 minút. Jemne poprášime múkou a zakryté nechamé vykysnúť.

  3. 3

    Vykysnuté vyklopíme na dosku, trocha poprekladáme a urobíme malé bochníky, ktoré postupne po jednom rozvaľkávame na kolieska (z 1kg múky vyjde nejakých 10-11 langošov v priemere cca 25cm). Kolieska vyprážame v rozohriatom oleji.

  4. 4

    Hotové langoše potrieme cesnakom, pridáme tatársku omáčku, nastrúhaný syr a pár kvapiek kečupu a papáme :)

Zdroj: Radvarim
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Pstruh na provensálsky spôsob
Bolonské špagety alá MIMI
Kuracie kúsky s brokolicovo-smotanovou omáčkou a domácimi širokými rezancami
Gordon Blue a zemiakové pyré
Loďky z lístkového cesta
Tvarohovo marhuľové koláčiky
Bravčové klopsy s paradajkovou omáčkou
Bravčové v paradjkovej omáčke s hubami
Bratislavské pliecko s cestovinami
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf