Langoše

Hodnotenie (4.7/5)
3
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 1576
31.05.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Múka hladká
150 g Kyslá smotana
1 KS Droždie
200 ml Mlieko
2 KS Vajce
1 ČL Cukor kryštálový
4 ČL Soľ
3 strúčik Cesnak
200 g Eidam tehla
20 g Tatárska omáčka (podľa chuti )
20 g Kečup (podľa chuti )
Postup prípravy pre Langoše
  1. 1

    Múku si preosejeme do misky. Zohrejeme si asi pol pohára mlieka, tak aby nebolo horúce. Do múky urobíme jamku, nalejeme zohriate mlieko, rozdrvíme doň droždie a pridáme čajovú lyžičku kryštálového cukru. Vidličkou jemne premiešame, zakryjeme a necháme v teple kým sa urobí kvások.

  2. 2

    Ak máme kvások urobený, na bok na múku pridáme vajíčka, soľ, kyslú smotanu a zvyšok zohratého mlieka. Cesto začneme miesiť. Ja ho zásadne miesim rukou, no vo veľa domácnostiach to dnes už zrejme robí kuchynský robot. Ak je cesto príliš husté dolejeme ešte trocha mlieka a miesime, kým nie je pripravené na kysnutie - cca 20 minút. Jemne poprášime múkou a zakryté nechamé vykysnúť.

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: Radvarim

Pridaj komentár

profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Zeleninovo-kurací špíz so zemiakmi
Ryžové rezance s avokádovo-bazalkovým pestrom
Výborný recept na Španielske vtáčiky
Smotanové rezy
Kuracie kari soté s horčicou
koložvárska kapusta
Pečené kuracie stehná
Zapečené mäsové rolky s mozzarellou
Paradajková omáčka
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf