Langoše

Hodnotenie (4.8/5)
4
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 1916
31.05.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Múka hladká
150 g Kyslá smotana
1 KS Droždie
200 ml Mlieko
2 KS Vajce
1 ČL Cukor kryštálový
4 ČL Soľ
3 strúčik Cesnak
200 g Eidam tehla
20 g Tatárska omáčka (podľa chuti )
20 g Kečup (podľa chuti )
Postup prípravy pre Langoše
  1. 1

    Múku si preosejeme do misky. Zohrejeme si asi pol pohára mlieka, tak aby nebolo horúce. Do múky urobíme jamku, nalejeme zohriate mlieko, rozdrvíme doň droždie a pridáme čajovú lyžičku kryštálového cukru. Vidličkou jemne premiešame, zakryjeme a necháme v teple kým sa urobí kvások.

  2. 2

    Ak máme kvások urobený, na bok na múku pridáme vajíčka, soľ, kyslú smotanu a zvyšok zohratého mlieka. Cesto začneme miesiť. Ja ho zásadne miesim rukou, no vo veľa domácnostiach to dnes už zrejme robí kuchynský robot. Ak je cesto príliš husté dolejeme ešte trocha mlieka a miesime, kým nie je pripravené na kysnutie - cca 20 minút. Jemne poprášime múkou a zakryté nechamé vykysnúť.

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: Radvarim

Pridaj komentár

profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kuracie prsia na čínsky spôsob
Najlepší nadýchaný perník
Bolonské špagety alá MIMI
Cisárske trhance inak
Bryndzové pirohy
Morčacie stehno na zeleninke
Kapustníky ako od babky
Plnená morčacia roláda so syrom a špenátom
Bravčové rizoto
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie