x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.

Mária Fiľakovská

Porcií 4
Minút 60
Náročnosť Nízka

(4.71 / 5)
Videné: 4 623 x
slide
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Radvarim

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Múku si preosejeme do misky. Zohrejeme si asi pol pohára mlieka, tak aby nebolo horúce. Do múky urobíme jamku, nalejeme zohriate mlieko, rozdrvíme doň droždie a pridáme čajovú lyžičku kryštálového cukru. Vidličkou jemne premiešame, zakryjeme a necháme v teple kým sa urobí kvások.

  • Krok 2.

    Ak máme kvások urobený, na bok na múku pridáme vajíčka, soľ, kyslú smotanu a zvyšok zohratého mlieka. Cesto začneme miesiť. Ja ho zásadne miesim rukou, no vo veľa domácnostiach to dnes už zrejme robí kuchynský robot. Ak je cesto príliš husté dolejeme ešte trocha mlieka a miesime, kým nie je pripravené na kysnutie - cca 20 minút. Jemne poprášime múkou a zakryté nechamé vykysnúť.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept