Džatky domáce ako od babky

Hodnotenie (4.8/5)
6
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Džatky domáce ako od babky
videní 616
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Zemiaky
3 PL Múka hrubá (podľa potreby)
100 g Slanina
2 štipka Soľ (podľa chuti)
Postup prípravy pre Džatky domáce ako od babky
  1. 1

    Očistené a nakrájané zemiaky si dáme variť do hrnca s vodou - trocha osolíme. Keď sú zemiaky uvarené, necedíme ich ale priamo v tej vode ich zasypeme hrubou múkou. Necháme ešte na peci a za občasného miešania múku poriadne zaparíme. Zmes poriadne popučíme na kašu a robíme guľky. Guľky môžeme robiť aj pomocou dvoch lyžic. Ruky alebo lyžice stále namáčame do studenej vody aby sa nám kaša nelepila.

  2. 2

    Opražíme si na drobno nakrájanú slaninku a pripravené guľky dobre omastíme vyškvarenou masťou a v miske ich nadhadzovaním premiešame. Nemiešame lyžicou aby sa nám džatky nerozpadli. Na tanieri ich posypeme slaninou a ešte málo polejeme masťou. Podávame s pohárom kyslého alebo sladkého mlieka.

  3. 3

    Ideálny nápad je džatky tesne pred podávaním ešte trocha oprážiť na panvičke spolu so slaninkou. Džatky sú tak skvelej chrumkavej a lahodnej chuti. Dobrú chuť :)

Zdroj: Radvarim
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Peter Lauf
Ja Rád Varím a preto vznikol aj tento WEB :)
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Zeleninový šalát vhodný aj ako príloha
Pstruh s cesnakom a bylinkami
Vyprážaný hermelín v cestíčku s brusnicami
Bravčová krkovička s mandarínkami na sladko
Kuracie prsia v krémovom plášti
Obrátené rezne s pyré
Zemiakové placky
Zeleninové rizoto so syrom
Kuracie prsia plnené špenátom
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf