Džatky domáce ako od babky

Hodnotenie (4.8/5)
6
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Peter Lauf
videní 881
31.05.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Zemiaky
3 PL Múka hrubá (podľa potreby)
100 g Slanina
2 štipka Soľ (podľa chuti)
Postup prípravy pre Džatky domáce ako od babky
  1. 1

    Očistené a nakrájané zemiaky si dáme variť do hrnca s vodou - trocha osolíme. Keď sú zemiaky uvarené, necedíme ich ale priamo v tej vode ich zasypeme hrubou múkou. Necháme ešte na peci a za občasného miešania múku poriadne zaparíme. Zmes poriadne popučíme na kašu a robíme guľky. Guľky môžeme robiť aj pomocou dvoch lyžic. Ruky alebo lyžice stále namáčame do studenej vody aby sa nám kaša nelepila.

  2. 2

    Opražíme si na drobno nakrájanú slaninku a pripravené guľky dobre omastíme vyškvarenou masťou a v miske ich nadhadzovaním premiešame. Nemiešame lyžicou aby sa nám džatky nerozpadli. Na tanieri ich posypeme slaninou a ešte málo polejeme masťou. Podávame s pohárom kyslého alebo sladkého mlieka.

  3. 3

    Ideálny nápad je džatky tesne pred podávaním ešte trocha oprážiť na panvičke spolu so slaninkou. Džatky sú tak skvelej chrumkavej a lahodnej chuti. Dobrú chuť :)

Zdroj: Radvarim

Pridaj komentár

profil
Peter Lauf
Ja Rád Varím a preto vznikol aj tento WEB :)
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Syrové špagety s nivou a cesnakom
Bravčové jazýčky na cibuli a zemiakovo - syrové krokety
Zapekané kuracie steaky s fazuľovými luskami
Bravčové plátky na pive
Koláčik Zebra ako kvapkaná torta
Srnčí guláš s domácou knedľou
Kuracie mäso na sladko čili
Výborná restovaná zelenina s Paccheri cestovinou a syrom
Kuracie závitky so syrom a šunkou
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf