Zemiaky na kyslo

Hodnotenie (4/5)
2
Čas prípravy
40 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Zemiaky na kyslo
videní 1494
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
12 KS Zemiaky
2 ČL Soľ
0.5 l Pitná voda
2.5 PL Ocot
4 KS Bobkový list
1 ČL Cukor kryštálový
4 PL Múka hladká
4 dl Mlieko plnotučné
4 KS Vajce slepačie
Postup prípravy pre Zemiaky na kyslo
  1. 1

    Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Zalejeme vodou a dáme variť. Osolíme a pridáme bobkový list. Pridáme cukor, soľ, ocot.

  2. 2

    Medzitým si dáme uvariť vajcia na tvrdo (cca 10 min). Po uvarení ich vyberieme, ošúpeme a prekrojíme na 2 polovice.

  3. 3

    Do hrnčeka vymiešame mlieko a hladkú múku, najprv 2 PL múky a 2 dcl mlieka, potom zvyšok zase 2 PL múky a 2 dcl mlieka. Ak máme príliš husté, pridáme vodu a necháme to povariť. Do hotových zemiakov pridáme polovičné na tvrdo uvarené vajcia. Podávame s chlebom.

Zdroj: Radvarim
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Pečený cop z bravčového bôčika, dusenou kari mrkvou a zemiakmi
Mäsové guľky na švédsky spôsob so zemiakovou kašou
Bruschetta s feta syrom
Filet z lososa na hráškovom pyré
Loďky z lístkového cesta
Cuketa plnená Hermelínom
Jablkové rezy s pudingovým krémom
Švédske morčacie závitky s ryžou
Cuketové placky fit s tvarohovo-pizza dresingom
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf