listok
Mária Fiľakovská

Porcií 2
Minút 45
Náročnosť Nízka

(3.33 / 5)
Videné: 10 935 x
Výborný patizón
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Radvarim

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Podelím sa s vami o najlepší recept na patizón. Očistený patizón, najlepšie sa čistí prekrojený na štvrťky, narežeme na podkovičky o hrúbke 1 až 1,5 cm. Potrieme ich soľou s cesnakom a necháme oddychovať. Kľudne aj z večera do rána.

  • Krok 2.

    Patizónové podkovičky namáčame do cestíčka a vyprážame. CESTÍČKO: Je podobné ako na palacinky. Pripravíme ho z vajíčka, hladkej múky, štipky soli a trošky sladkej mletej papriky, ktorú dávame pre farbu.

  • Krok 3.

    TIP: Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovou oblohou, prípadne s tatárskou. A ešte jedná rada, kúpte o patizón viac, aby vam nechýbal, nakoľko toto jedlo je prudko závislé.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept