Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 KS | Patizón |
3 strúčik | Cesnak |
1 štipka | Soľ (podľa potreby) |
1 KS | Vajce slepačie |
50 g | Múka hladká |
1 štipka | Červená paprika pálivá |
0.5 Kg | Zemiaky |
50 g | Zelenina mix (na oblohu) |
Podelím sa s vami o najlepší recept na patizón. Očistený patizón, najlepšie sa čistí prekrojený na štvrťky, narežeme na podkovičky o hrúbke 1 až 1,5 cm. Potrieme ich soľou s cesnakom a necháme oddychovať. Kľudne aj z večera do rána.
Patizónové podkovičky namáčame do cestíčka a vyprážame. CESTÍČKO: Je podobné ako na palacinky. Pripravíme ho z vajíčka, hladkej múky, štipky soli a trošky sladkej mletej papriky, ktorú dávame pre farbu.
TIP: Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovou oblohou, prípadne s tatárskou. A ešte jedná rada, kúpte o patizón viac, aby vam nechýbal, nakoľko toto jedlo je prudko závislé.