Výborný patizón

Hodnotenie (4.5/5)
2
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 2 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 1546
31.05.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Patizón
3 strúčik Cesnak
1 štipka Soľ (podľa potreby)
1 KS Vajce slepačie
50 g Múka hladká
1 štipka Červená paprika pálivá
0.5 Kg Zemiaky
50 g Zelenina mix (na oblohu)
Postup prípravy pre Výborný patizón
  1. 1

    Podelím sa s vami o najlepší recept na patizón. Očistený patizón, najlepšie sa čistí prekrojený na štvrťky, narežeme na podkovičky o hrúbke 1 až 1,5 cm. Potrieme ich soľou s cesnakom a necháme oddychovať. Kľudne aj z večera do rána.

  2. 2

    Patizónové podkovičky namáčame do cestíčka a vyprážame. CESTÍČKO: Je podobné ako na palacinky. Pripravíme ho z vajíčka, hladkej múky, štipky soli a trošky sladkej mletej papriky, ktorú dávame pre farbu.

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: Radvarim

Pridaj komentár

profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Hovädzí steak na červenom víne s hubami
kuracie prsia zapečené s jablkami a syrom
Džatky domáce ako od babky
Bravčové s kolienkami
Kysnuté buchty
Zemiakovo klobásový špíz
Závin z lístkového cesta so syrom, šunkou a paprikovými očkami
Pečene zeleninové rizoto
Gazdovské cestoviny s nivou
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf