Výborný patizón

Hodnotenie (4.5/5)
2
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 2 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Výborný patizón
videní 643
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Patizón
3 strúčik Cesnak
1 štipka Soľ (podľa potreby)
1 KS Vajce slepačie
50 g Múka hladká
1 štipka Červená paprika pálivá
0.5 Kg Zemiaky
50 g Zelenina mix (na oblohu)
Postup prípravy pre Výborný patizón
  1. 1

    Podelím sa s vami o najlepší recept na patizón. Očistený patizón, najlepšie sa čistí prekrojený na štvrťky, narežeme na podkovičky o hrúbke 1 až 1,5 cm. Potrieme ich soľou s cesnakom a necháme oddychovať. Kľudne aj z večera do rána.

  2. 2

    Patizónové podkovičky namáčame do cestíčka a vyprážame. CESTÍČKO: Je podobné ako na palacinky. Pripravíme ho z vajíčka, hladkej múky, štipky soli a trošky sladkej mletej papriky, ktorú dávame pre farbu.

  3. 3

    TIP: Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovou oblohou, prípadne s tatárskou. A ešte jedná rada, kúpte o patizón viac, aby vam nechýbal, nakoľko toto jedlo je prudko závislé.

Zdroj: Radvarim
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Pirohy s údeným mäsom
Tekvicová polievka - pomarančovo krémová
Skvelá jemná kuracia omáčka
Žĺtkové rezy - koláč
Broskyňové (Žravé) rezy ktoré budu mať problém vychladnúť
Paradajková omáčka
Gulášová polievka s bravčovým mäsom, slaninou a párkom
Tagliatelle a losos v smotanovej omáčke
Cestoviny so syrovou omáčkou, šampiňóny a kukurica - super rýchlovka
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf