Bryndzové pirohy so smotanovou omáčkou

Hodnotenie (4.8/5)
5
Čas prípravy
25 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Peter Lauf
videní 4164
31.05.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Pirohy
200 ml Smotana na varenie
3 kocka Tavený syr (napr.syrokrém)
100 g Slanina
1 štipka Pažítka (najlepšie čerstvá)
1 štipka Soľ (podľa chuti)
1 štipka Bazalka
Postup prípravy pre Bryndzové pirohy so smotanovou omáčkou
  1. 1

    To najdôležitejšie pre mňa je samotná omáčka. Najprv si nakrájam slaninku (každý koľko chce), na panvici upražím ona už sama pustí masť. Hneď ako sú fajné hnedé napohľad chrumkavé ich prehodím do pohára aj s masťou.

  2. 2

    Na relatívne čistú ale mastnú panvicu dávam v pohode smotanu na varenie. Keď je smotana horúca pridávam cca 2-3 kocky syrokrému. Miešam kým sa nerozpustí na slabom ohni. Pridávam malú štipku (ale ozaj malú majorán) a štipku bazalky. Do vriacej a osolenej vody dávam pirohy a občasne miešam aby sa mi neprichytávali o dno hrnca.

  3. 3

    Recept je hotový. Z jedného balenia piroh 1Kg sa najeme traja až štyria ľudia. Ja na omáčku dávam ešte čerstvú pažítku, keď že ju aj pestujem a nakoniec rozdelím vopred upraženú slaninku alias škvarky. Priatelia vravia že lepšie nejedli :) verím že budete mať podobný ohlas. Dobrú chuť

Zdroj: Peter Lauf

Pridaj komentár

profil
Peter Lauf
Ja Rád Varím a preto vznikol aj tento WEB :)
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Pštrosie vajce so zemiakovou kašou
Cuketové rolky
Opekané zemiaky so strateným vajcom a slaninou
Kurací plátok na prírodno so šampiňónmi
Šošovicový prívarok
Šampiňónová omáčka
Najlepší nadýchaný perník
Pudingová roláda bez múky
Jablková torta - nepečená
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie