Bryndzové pirohy so smotanovou omáčkou

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
25 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Bryndzové pirohy so smotanovou omáčkou
Kuchár/ka: Peter
videní 754
31.05.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Pirohy
200 ml Smotana na varenie
3 kocka Tavený syr (napr.syrokrém)
100 g Slanina
1 štipka Pažítka (najlepšie čerstvá)
1 štipka Soľ (podľa chuti)
1 štipka Bazalka
Postup prípravy pre Bryndzové pirohy so smotanovou omáčkou
  1. 1

    To najdôležitejšie pre mňa je samotná omáčka. Najprv si nakrájam slaninku (každý koľko chce), na panvici upražím ona už sama pustí masť. Hneď ako sú fajné hnedé napohľad chrumkavé ich prehodím do pohára aj s masťou.

  2. 2

    Na relatívne čistú ale mastnú panvicu dávam v pohode smotanu na varenie. Keď je smotana horúca pridávam cca 2-3 kocky syrokrému. Miešam kým sa nerozpustí na slabom ohni. Pridávam malú štipku (ale ozaj malú majorán) a štipku bazalky. Do vriacej a osolenej vody dávam pirohy a občasne miešam aby sa mi neprichytávali o dno hrnca.

  3. 3

    Recept je hotový. Z jedného balenia piroh 1Kg sa najeme traja až štyria ľudia. Ja na omáčku dávam ešte čerstvú pažítku, keď že ju aj pestujem a nakoniec rozdelím vopred upraženú slaninku alias škvarky. Priatelia vravia že lepšie nejedli :) verím že budete mať podobný ohlas. Dobrú chuť

Zdroj: Radvarim
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Peter Lauf
Ja Rád Varím a preto vznikol aj tento WEB :)
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Tvarohové šišky
Pečená kačka
Grilovaný hermelín s medom a malinami
Zemiakový šalát (FOTORECEPT)
Kuracie Stroganov, pečené zemiaky a ryža
Pečené bravčové líčka so špenátom a jemným zemiakovým knedlíkom
Kuracie plnené guličky
Bravčové plátky na pive
Kapustnica s domácou klobásou
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf