Bryndzové pirohy so smotanovou omáčkou

Hodnotenie (4.8/5)
5
Čas prípravy
25 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Peter Lauf
videní 3879
31.05.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Pirohy
200 ml Smotana na varenie
3 kocka Tavený syr (napr.syrokrém)
100 g Slanina
1 štipka Pažítka (najlepšie čerstvá)
1 štipka Soľ (podľa chuti)
1 štipka Bazalka
Postup prípravy pre Bryndzové pirohy so smotanovou omáčkou
  1. 1

    To najdôležitejšie pre mňa je samotná omáčka. Najprv si nakrájam slaninku (každý koľko chce), na panvici upražím ona už sama pustí masť. Hneď ako sú fajné hnedé napohľad chrumkavé ich prehodím do pohára aj s masťou.

  2. 2

    Na relatívne čistú ale mastnú panvicu dávam v pohode smotanu na varenie. Keď je smotana horúca pridávam cca 2-3 kocky syrokrému. Miešam kým sa nerozpustí na slabom ohni. Pridávam malú štipku (ale ozaj malú majorán) a štipku bazalky. Do vriacej a osolenej vody dávam pirohy a občasne miešam aby sa mi neprichytávali o dno hrnca.

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: Peter Lauf

Pridaj komentár

profil
Peter Lauf
Ja Rád Varím a preto vznikol aj tento WEB :)
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Hovädzí stroganov s jasmínovou ryžou
Kuracie prsia v krémovom plášti
Falošná sviečková na smotane
Domáci púpavový sirup
Šošovicová polievka na kyslo
Hovädzia roštenka s kôprovou omáčkou
Boršč
Muffiny
Bravčová panenka v schwardzvalskej šunke
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie