V čase, keď pečivo cenovo stúpa hore, začal dopyt na overený recept na domáce čerstvé rožky. Náš recept na domáce rohlíky je naozaj veľmi jednoduchý. Vyskúšaj ho a uvidíš.
V teplom mlieku zmiešanom s teplou vodou rozmiešame droždie a kryštálový cukor a necháme spraviť kvások.
Do misky preosejeme múku, pridáme soľ, trocha premiešame a vylejeme aktivovaný kvások. Spojíme premiešaním, pridáme maslo izbovej teploty a vymiesime. Cca 5 minút.
Necháme v miske zakryté oddýchnuť a znova premiesime aspoň minútu. Takto pripravené zakryjeme a na teplom mieste necháme hodinu kysnúť.
Po vykysnutí vytvarujeme guľky cca 100g, necháme postáť 5 minút a následne vytvarujeme požadovaný tvar (rožky, pletenky, uzlíky... ). Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme zakryté ešte 45 minút podkysnúť.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept