listok
Peter Lauf

Porcií 4
Minút 20
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 4 406 x
Vyprážaný syr so zemiakmi

Komentár kuchára

Štandardný ba priam klasický vyprážaný syr je pre niekoho sťa by droga :) alebo občasný hriech. V každom prípade si na ňom pochutná každý. Recept na klasický domáci vyprážaný syr. Foto zdroj: Danula Vašičková


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Na náš klasický vyprážaný syr použijeme EIDAM tehlu aspoň 40% tuku. To preto aby sa nám tak veľmi neroztekal. Môžeme použiť aj GOUNDA syr. Ten má podľa mňa takú orieškovejšiu chuť.

  • Krok 2.

    Vajíčka si mierne vyšľaháme s vidličkou s kúskom soli v hlbokom tanieri. Zvlášť v tanieri máme pripravenú strúhanku a v treťom tanieri zase hladkú múku. Teraz máme pripravené všetko na trojobal. Plátok syra vysypeme v hladkej múke, potom celý vo vajíčkach, znova v múke, vajíčkach a nakoniec v strúhanke.

  • Krok 3.

    Takto obalené syry vložíme do rozpáleného oleja dozlatista vyprážame / smažíme. Nie však extra dlho. cca 2 minúty. Podávame s obľúbenou prílohou. Napríklad hranolky, krokety, zemiakové pyré a majonéza. Dobrú chuť

Kuchár/ka

chef

Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)

Zobraz profil

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept