listok
Mária Fiľakovská

Porcií 10
Minút 120
Náročnosť Nízka

(3.67 / 5)
Videné: 6 311 x
Syrové pagáče

Komentár kuchára

Syrové pagáče / pagáčiky sú u nás veľmi obľúbené. Sú chutné a vhodné či už na nejakú párty, oslavu, Silvester alebo len tak k telke. Vždy sa po nich len tak zapráši :)


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Múku preosejeme do misky, urobíme jamku v strede, nalejeme tam teplé - nie horúce mlieko, rozdrvíme droždie, pridáme lyžičku cukru a jemne zamiešame. Prikryjeme a necháme spraviť kvások.

  • Krok 2.

    Do hotového kvásku pridáme jedno vajíčko, soľ, maslo alebo iný tuk a vymiesime cesto, ktoré necháme prikryté kysnúť asi 50 minút na teplom mieste. Po vykysnutí preložíme na dosku, ľahko prepracujeme a necháme ešte chvíľku zakryté.

  • Krok 3.

    Cesto rozvaľkáme a nastrúhame naň polovicu tvrdého syra. jemne pritlačíme a preložíme cesto z hora dole a zľava doprava alebo naopak. Necháme 15 minút podkysnúť. Tento postup opakujeme ešte 2x. Druhú polovicu syru dáme v druhom alebo treťom postupe.

  • Krok 4.

    Po poslednom vykysnutí už len rozvaľkáme na cca 1cm hrúbku a vykrajujeme pagáče. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pagáče potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom, rascou alebo nastrúhaným syrom.

  • Krok 5.

    Pečieme pri 180°C cca 20 minút. Samozrejme kontrolujeme si počas pečenia.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept