listok

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Zemiaky si olúpeme, umyjeme a nastrúhame.

  • Krok 2.

    Do nastrúhaných zemiakov pridáme soľ, vajcia, polohrubú múku a vareškou poriadne zmiešame, aby sme dostali cesto.

  • Krok 3.

    Do horúcej vody pomocou haluškovača hádžeme halušky, ktoré varíme cca 5 minút alebo pokiaľ samé nevyplávajú na povrch hrnca.

  • Krok 4.

    Pomedzi to si na panvici spražíme maslo, do ktorého pridáme na kocky nakrájanú slaninku. Poriadne popražíme!

  • Krok 5.

    Keď sú halušky uvarené, scedíme ich. Do horúcich halušiek pridáme bryndzu a poriadne rovnomerne zmiešame. Ak by sa vám bryndza nechcela roztopiť, ja pridávam troška mlieka. Potom to pôjde jednoduchšie.

  • Krok 6.

    Na tanier porciujeme halušky, na nich dáme opraženú slaninku. Podávame so studeným hrnčekom mlieka. Prajeme Vám dobrú chuť!

  • Krok 7.

    Tip: Ten kto nemá rád bryndzové halušky, samozrejme si môže pripraviť halušky s hrudkovým tvarohom, pomastené len maslom alebo tiež opraženou slaninkou.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept