Hlivový perkelt

Hodnotenie (5/5)
31
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Hlivový perkelt
Kuchár/ka: Deni
videní 1955
28.05.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
100 g Slanina
1 KS Cibuľa
200 g Hliva ustricová
1 štipka Soľ (podľa chuti)
1 štipka Čierne korenie mleté (podľa chuti)
0.5 KS Citrón
2 plátok Maslo
200 ml Smotana na varenie
Postup prípravy pre Hlivový perkelt
  1. 1

    Slaninu si nakrájame a opečieme na bravčovej masti, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom keď už máme cibuľu orestovanú, pridáme na kúsky nakrájanú hlivu. Pridáme červenú papriku osolíme, okoreníme a dusíme cca 30 minút.

  2. 2

    Potom pridáme 40% šľahačkovú smotanu, necháme prevriet a odstavíme. Na konci pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, citrónovú šťavu podľa chuti a kúsok masla a zamiešame

  3. 3

    Ako prílohu môžeme použiť cestoviny,halušky...

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Jablkový hnetený
Teľacie kocky na majoráne s cestovinami
Cuketa plnená Hermelínom
Pečený bôčik s dusenou mrkvou
Hovädzie znojemské mäso s ryžou
Domáci veka chlieb s hermelínovou nátierkou
Ryba s bylinkovým maslom
Rýchly krehký jogurtový koláč
Žĺtkové rezy - koláč
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf