Hlivový perkelt

Hodnotenie (5/5)
32
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Peter Lauf
videní 3164
28.05.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
100 g Slanina
1 KS Cibuľa
200 g Hliva ustricová
1 štipka Soľ (podľa chuti)
1 štipka Čierne korenie mleté (podľa chuti)
  Petržlen (vňať)
0.5 KS Citrón
2 plátok Maslo
200 ml Smotana na varenie
Postup prípravy pre Hlivový perkelt
  1. 1

    Slaninu si nakrájame a opečieme na bravčovej masti, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom keď už máme cibuľu orestovanú, pridáme na kúsky nakrájanú hlivu. Pridáme červenú papriku osolíme, okoreníme a dusíme cca 30 minút.

  2. 2

    Potom pridáme 40% šľahačkovú smotanu, necháme prevriet a odstavíme. Na konci pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, citrónovú šťavu podľa chuti a kúsok masla a zamiešame

  3. 3

    Ako prílohu môžeme použiť cestoviny,halušky...

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

profil
Peter Lauf
Ja Rád Varím a preto vznikol aj tento WEB :)
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kuracie prsia s broskyňou
Francúzky toast
Zapekané guľky v paradajkovej omáčke so syrom
Zapečené zemiaky so smotanou, brokolicou a kuracím mäsom
Špenátová polievka so smotanou
Švédske mäsové guľky
Syrovo smotanové cestoviny so šunkou
Cuketová krémová polievka
Šošovicová polievka na kyslo
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf