listok
Airra Seesyou

Porcií 4
Minút 80
Náročnosť Stredná

(5 / 5)
Videné: 5 111 x
Indický šošovicový dhál

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Pripraviť si ho môžeme z akejkoľvek šošovice, ale najrýchlejšie to ide z červenej. Takže si dáme variť šošovicu, vodu tak 4 cm nad šošovicu, lyžičku soli a lyžičku tumericu (kurkuma). Necháme variť kým sa nerozvarí, ak by sa voda stihla odpariť tak dolievame podľa potreby. Mala by vzniknúť taká riedka kaša.

  • Krok 2.

    Do druhého hrnca si dáme dve lyžice oleja, kúsok Ghee masla (okolo 50g) a lyžičku celej rasce. Miešame kým začne rasca voňať (pozor, v tomto momente rasca rýchlo zhorí, takže pracujeme rýchlo a pozorne). Keď zavonia, tak prihodíme tak 10-20 kúskov celých čili papričiek a hneď za tým cesnakovo zázvorovú pastu.

  • Krok 3.

    Ak takú nemáme ľahko si ju vieme doma vyrobiť - v mažiari úplne roztlačíme cesnak a zázvor v pomere 1:1, pridáme soľ a citrónovú šťavu, a máme pastu. Alebo kúpime v ázijských potravinách. Pastu párkrát premiešame a prihodíme lyžičku tumericu, lyžičku mletého koriandru, stále miešame.

  • Krok 4.

    Do zmesi prisypeme na drobno nakrájanú cibuľu, niekoľko na drobno nakrájaných paradajok a za hrsť posekaného čerstvého koriandru.

  • Krok 5.

    Varíme do rozvarenia, podľa potreby prilejeme trošku vody. Ja to varím tak 30-40min cca. Nech sa paradajky prípadne iná zelenina totálne rozvaria.

  • Krok 6.

    Následne do tejto zmesi po naberačkách pridávame rozvarenú šošovicu, prisypeme za hrsť čerstvého nasekaného koriandru a povaríme ešte tak 5 min nech sa chute prepoja.

  • Krok 7.

    Odstavíme a podávame v plackách prípadne k jazmínovej ryži. Podľa osobnej preferencie pridáme ešte čerstvé nasekané čili.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept