Pripraviť si ho môžeme z akejkoľvek šošovice, ale najrýchlejšie to ide z červenej. Takže si dáme variť šošovicu, vodu tak 4 cm nad šošovicu, lyžičku soli a lyžičku tumericu (kurkuma). Necháme variť kým sa nerozvarí, ak by sa voda stihla odpariť tak dolievame podľa potreby. Mala by vzniknúť taká riedka kaša.
Do druhého hrnca si dáme dve lyžice oleja, kúsok Ghee masla (okolo 50g) a lyžičku celej rasce. Miešame kým začne rasca voňať (pozor, v tomto momente rasca rýchlo zhorí, takže pracujeme rýchlo a pozorne). Keď zavonia, tak prihodíme tak 10-20 kúskov celých čili papričiek a hneď za tým cesnakovo zázvorovú pastu.
Ak takú nemáme ľahko si ju vieme doma vyrobiť - v mažiari úplne roztlačíme cesnak a zázvor v pomere 1:1, pridáme soľ a citrónovú šťavu, a máme pastu. Alebo kúpime v ázijských potravinách. Pastu párkrát premiešame a prihodíme lyžičku tumericu, lyžičku mletého koriandru, stále miešame.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept