x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.


Jačmenné krúpy s tekvicou a rybou

slide
  • Porcie: 4
  • Typ : Stredný
  • Príprava : 90 minút
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Iveta Lapinová
(5 / 5)
  • Vhodné na : Obed, Večera

Dnes vám ponúknem možno trochu retro potravinu. No to jej neuberá na tom, že je naozaj veľmi zdravá.... Naši predkovia ju konzumovali bežne a čo má veľmi prekvapilo, je to vraj zdravšia potravina ako napríklad bulgur, quinoa, či kuskus.... Áno, sú to jačmenné krúpy a dajú sa pripraviť naozaj rôzne. Na slano, ale aj na sladko.... Dokážu udržiavať hladinu cukru v krvi a dokonca chránia organizmus aj pred niektorými druhmi rakoviny.


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Krúpy opláchneme studenou vodou a vložíme do hrnca zo zeleninovým vývarom. Varíme na miernom ohni do zmäknutia.

  • Krok 2.

    Krúpy trochu zväčšia svoj objem, nasajú vývar. Treba ich občas premiešať, podľa potreby poliať vodou. Keď sú krúpy mäkké, odstavíme ich z ohňa. Osolíme, okoreníme a pridáme štipku muškátového orieška.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.