x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.


Rusnácke pirohy

slide
  • Porcie: 3
  • Typ : Stredný
  • Príprava : 60 minút
  • Kuchyňa : Slovenská kuchyňa
  • Zdroj : Dominika Huszarikova
(5 / 5)
  • Vhodné na : Obed, Večera


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Zemiaky si ošúpeme, umyjeme a uvaríme do mäkka.

  • Krok 2.

    Po uvarení scedíme vodu a pridáme mlieko a maslo. Urobíme si zo zemiakov pyré.

  • Krok 3.

    Do malej mištičky odoberieme trochu zemiakového pyré, aby sme ním naplnili pirohy, ale ešte pridáme trocha taveného syra a zmiešame.

  • Krok 4.

    Do zvyšku pridáme vajce, soľ a múku. Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na plát.

  • Krok 5.

    Pohárom vykrajujeme kruhy, ktoré plníme zemiakovou zmesou a vidličkou spájame do polmesiačikov.

  • Krok 6.

    Ukladáme ich na pomučenú dosku a potom ich spolu varíme v osolenej vode asi 10 minút alebo pokiaľ nevyplávajú na povrch hrnca.

  • Krok 7.

    Pritom si opražíme slaninku a pochystáme kyslú smotanu.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.