Zelený šalát s kuracím mäsom, domáci dresing
.
Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 16.04.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Kuracie prsia
- Grilovacie korenie (podľa chuti)
- 200 g Ľadový šalát
- 200 g Rukola
- 200 g Hlávkový šalát
- 2 KS Paradajka
- 1 KS Uhorka šalatová
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Olej (podľa potreby)
- Olej olivový (podľa chuti)
- Kečup jemný (podľa potreby)
- Majonéza (podľa potreby)
- 1 KS Citrón
- Mlieko (podľa potreby)
Domáci dresing
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na malé rezančeky. Do panvice dáme olej, rozohrejeme a pridáme mäso a grilovacie korenie. Mäso pražíme cca 10 minút.
-
Krok 2.
Všetky druhy zeleného šalátu umyjeme a dáme do misky. Paradajky, uhorku a mozzarellu nakrájame na kocky a všetko pridáme do misky k šalátu.
-
Krok 3.
Poriadne premiešame, osolíme pridáme čierne mleté korenie a trocha olivového oleja.
-
Krok 4.
Domáci dresing : Kečup a majonézu poriadne zmiešame. Pridáme šťavu z citróna a ak sa nám zdá dresing hustý, rozriedime do mliekom.
-
Krok 5.
Na tanier dáme šalát, opražené mäso, polejeme dresingom a podávame.
-
Krok 6.
K tomuto šalátu sa hodí cesnakový toast alebo bageta.