Prajeme dobrú chuť :)

Zemiakový šalát bez majonézy

.

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 23.04.19

5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 100 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Ingrediencie: cca 800g zemiakov (najlepšie je samozrejme varný typ "A"), 1 veľká koreňová petržlen (očistiť a na kocky), 2 veľké mrkvy (očistiť a na kocky), 4 stopky zeleru (na kocky), 8 sterilizovaných uhoriek (na kocky), 2 stredne veľké cibule (na kocky), 5 natvrdo uvarených vajec, 4 lyžice plnotučnej horčice, 100g zmäknutého masla, štipka soli, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 2 lyžičky kryštálu, nálev z uhoriek.

  2. Krok 2.

    Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke a prechladnuté olúpeme. Robím to deň vopred, sú potom pevnejšie a lepšie sa s nimi pracuje. Studené zemiaky "prejdeme" kolieskom na šalát alebo nakrájame na väčšie kocky. Koreňovú zeleninu povaríme do polomäkka v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť. Zeler orestujeme na masle do polomäkka.

  3. Krok 3.

    Uvarené vajcia rozrežeme a žĺtky vsypeme do misy. Pridáme zmäknuté maslo a vymiešame ho spoločne so žĺtkami do peny, potom vmiešame horčicu, cukor, štipku soli a mleté ​​čierne korenie.

  4. Krok 4.

    Potom k zmesi vsypeme zemiaky a varenú zeleninu, cibuľu, uhorky a na kocky nakrájané bielky, všetko dôkladne premiešame a zriedime nálevom z uhoriek. Dochutíme soľou a korením a necháme pri izbovej teplote asi 1 hodinku uležať.

  5. Krok 5.

    Pozn .: Šalát je síce bez majonézy, ale chuťovo to žiadny stravník nespozná. Skvelá príloha k mäsu.



Jelenie stehno na víne
Skvelý segedínsky guláš s knedľou
Palacinky