Zemiakový šalát bez majonézy
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 23.04.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 800 g Zemiaky
- 1 KS Petržlen
- 2 KS Mrkva
- 4 KS Zelerová vňať
- 8 KS Uhorky nakládané
- 5 KS Vajce (na tvrdo)
- 4 PL Horčica plnotučná
- 100 g Maslo
- 1 štipka Soľ
- 1 ČL Čierne korenie mleté
- 2 ČL Cukor kryštálový
-   Šťava z kyslých uhoriek
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Ingrediencie: cca 800g zemiakov (najlepšie je samozrejme varný typ "A"), 1 veľká koreňová petržlen (očistiť a na kocky), 2 veľké mrkvy (očistiť a na kocky), 4 stopky zeleru (na kocky), 8 sterilizovaných uhoriek (na kocky), 2 stredne veľké cibule (na kocky), 5 natvrdo uvarených vajec, 4 lyžice plnotučnej horčice, 100g zmäknutého masla, štipka soli, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 2 lyžičky kryštálu, nálev z uhoriek.
-
Krok 2.
Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke a prechladnuté olúpeme. Robím to deň vopred, sú potom pevnejšie a lepšie sa s nimi pracuje. Studené zemiaky "prejdeme" kolieskom na šalát alebo nakrájame na väčšie kocky. Koreňovú zeleninu povaríme do polomäkka v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť. Zeler orestujeme na masle do polomäkka.