Ingrediencie
Potrebujeme:
- 50 g Želatína
- 5 KS Vajce (na tvrdo)
- 300 g Saláma jemná (dietná)
- 1 KS Majonéza
- 1 PL Vegeta
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Salámu a vajíčka si nakrájame na drobno. Moravanku scedíme, hustú časť ešte pokrájame na drobnejšie kúsky a nálev si dáme do hrnca bokom.
-
Krok 2.
K nálevu v hrnci dolejeme vodu tak aby spolu sme mali objem 4 dcl. Následne pridáme želatínu a vegetu a varíme na miernom ohni.
-
Krok 3.
Teplota nesmie presiahnúť 50 stupňov (ak tam strčíte prst, nesmie vás páliť tak že neviete vydržať).
-
Krok 4.
Ak sa nám rozpustí želatína a máme hmomgenny roztok, vlejeme ho do nádoby kde máme salámu, moravanku a vajíčka spolu s majonézou a všetko zmiešame dokopy a následne si to poprelievame do foriem v ktorých chceme aby nám to stuhlo. Za 2-3 hodiny jeme.