Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Moravanka

Domáca Moravanka.

Kuchár/ka: Zuzka Bátorová
Kuchyňa :
Recept pridaný: 22.08.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 25 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 0
Zdroj: Zuzka Bátorová

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Salámu a vajíčka si nakrájame na drobno. Moravanku scedíme, hustú časť ešte pokrájame na drobnejšie kúsky a nálev si dáme do hrnca bokom.

  2. Krok 2.

    K nálevu v hrnci dolejeme vodu tak aby spolu sme mali objem 4 dcl. Následne pridáme želatínu a vegetu a varíme na miernom ohni.

  3. Krok 3.

    Teplota nesmie presiahnúť 50 stupňov (ak tam strčíte prst, nesmie vás páliť tak že neviete vydržať).

  4. Krok 4.

    Ak sa nám rozpustí želatína a máme hmomgenny roztok, vlejeme ho do nádoby kde máme salámu, moravanku a vajíčka spolu s majonézou a všetko zmiešame dokopy a následne si to poprelievame do foriem v ktorých chceme aby nám to stuhlo. Za 2-3 hodiny jeme.



Kuracie rizoto so zeleninou a restovanými pečienkami
Segedínsky guláš zo sójového mäsa
Pečený Zubáč na citróne a kôpri