Taliansky fazuľový šalát
.
Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : talianska
Recept pridaný: 23.06.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Konzerva Fazuľa biela
- 2 KS Paradajka
- 8 KS Špargľa
- 1 hrsť Zelené olivy
- Olej olivový (Podľa potreby)
- Soľ (podľa chutí)
- Čierne korenie mleté (podľa chutí)
- Bazalka (Podľa potreby)
- 1 KS Cibuľa šalotka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Taliansky fazuľový šalát si pripravíme takto : Fazuľu scedíme a dáme do misky.
-
Krok 2.
Cibuľu šalotku si nakrájame na kolieska. Paradajky si nakrájame na mesiačiky. Olivy si nakrájame na menšie kúsky.
-
Krok 3.
Fazuľu a nakrájané paradajky, olivy, cibuľu zmiešame.
-
Krok 4.
Teraz si pripravíme dresing. Olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a korenie zmiešame. Vlejeme ho do šalátu a premiešame.
-
Krok 5.
Šalát aspoň 20 minút necháme stáť v chladničke kvôli chuti.
-
Krok 6.
Fazuľový šalát servírujeme v hlbokom tanieri s špargľou a lístkami bazalky. Dobrú chuť!
-
Krok 7.
Tip: Kto má rád tuniaka, kľudne ho môže pridať do tohto výborného šalátu.