Prajeme dobrú chuť :)

Čerstvý zeleninový šalát, francúzsky dresing

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 17.06.21

4.67 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 20 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 2
Zdroj: Dominika Huszarikova

Ingrediencie


Potrebujeme: Šalát

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Čerstvý hlávkový šalát si poriadne umyjeme pod tečúcou vodou. Necháme ho aspoň 5 minút odkvapkať. Potom si ho natrháme na menšie kúsky.

  2. Krok 2.

    Vajíčka si uvaríme na tvrdo v osolenej vode 8 minút. Necháme ich vychladnúť a nakrájame ich na malé kocky.

  3. Krok 3.

    Uhorku, paradajky a mozzarellu nakrájame na rovnako malé kocky ako vajíčka.

  4. Krok 4.

    Do hlbokého taniera dáme natrhaný šalát, nakrájanú zeleninu s vajíčkom a mozzarellou. Osolíme morskou soľou a polejeme domácim francúzskym dresingom.

  5. Krok 5.

    Francúzsky dresing: Kečup a majonézu si poriadne zmiešame. Pridáme mlieko, citrónovú šťavu, cukor a zmiešame mixérom. Ak sa vám zdá dresing hustý, pridajte viac mlieka.

  6. Krok 6.

    Tento rýchly a zdravý šalát podávame s čerstvým pečivom alebo s chlebom. Prajeme vám dobrú chuť!



Pečený cop z bravčového bôčika, dusenou kari mrkvou a zemiakmi
Zeleninové rizoto s kuracím mäsom
Koložvárska kapusta