Čerstvý zeleninový šalát, francúzsky dresing
.
Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 17.06.21
Ingrediencie
Potrebujeme: Šalát
- 200 g Hlávkový šalát
- 1/2 KS Uhorka šalatová
- 2 KS Paradajka
- 2 KS Vajce
- 100 g Mozzarella light
- 50 ml Kečup jemný
- 50 ml Majonéza
- 10 ml Citrónová šťava
- 1 PL Cukor kryštálový
- 10 ml Mlieko polotučné
Francúzsky dresing:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Čerstvý hlávkový šalát si poriadne umyjeme pod tečúcou vodou. Necháme ho aspoň 5 minút odkvapkať. Potom si ho natrháme na menšie kúsky.
-
Krok 2.
Vajíčka si uvaríme na tvrdo v osolenej vode 8 minút. Necháme ich vychladnúť a nakrájame ich na malé kocky.
-
Krok 3.
Uhorku, paradajky a mozzarellu nakrájame na rovnako malé kocky ako vajíčka.
-
Krok 4.
Do hlbokého taniera dáme natrhaný šalát, nakrájanú zeleninu s vajíčkom a mozzarellou. Osolíme morskou soľou a polejeme domácim francúzskym dresingom.
-
Krok 5.
Francúzsky dresing: Kečup a majonézu si poriadne zmiešame. Pridáme mlieko, citrónovú šťavu, cukor a zmiešame mixérom. Ak sa vám zdá dresing hustý, pridajte viac mlieka.
-
Krok 6.
Tento rýchly a zdravý šalát podávame s čerstvým pečivom alebo s chlebom. Prajeme vám dobrú chuť!